Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ”

1484396864
1484396864
«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση μόνο όταν αλλάξουμε το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και δώσουμε έμφαση στην ελληνική παραγωγή και στην εξωστρέφεια» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Υπουργείο (17-07-2012), με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Καράογλου εστίασε στην αναγκαιότητα εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη, με σκοπό, όπως είπε, την αύξηση της απασχόλησης, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και την τόνωση της εξωστρέφειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στηρίζοντας τον κλάδο των εξαγωγών βοηθούμε έναν υγιή πυλώνα της οικονομίας μας, η οποία προσπαθεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι λυπηρό στη Μακεδονία και τη Θράκη να διαθέτουμε πλούτο τοπικών προϊόντων, όπως ο κρόκος Κοζάνης, η σπιρουλίνα Σερρών, το μετάξι Σουφλίου και να μη μπορούμε ως χώρα να τα εξάγουμε συντονισμένα, να τα διαφημίσουμε και κατ’ επέκταση να διοχετεύσουμε και να προβάλουμε τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καράογλου, «με τη μεταφορά των αναγκαίων αρμοδιοτήτων στο ΥΜΑ-Θ, στόχος είναι να στηριχθούν οι επενδύσεις προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα σε στοχευμένες αγορές, δημιουργούμε ένα ισχυρό brand name τόσο για τα ελληνικά προϊόντα όσο και για τη χώρα μας και διασφαλίζουμε την επιβίωση υγιών επιχειρήσεων και, φυσικά, τις θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Ε., κ. Δημήτρης Λακασάς, παρουσίασε στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης την πρόταση του Συνδέσμου για την εφαρμογή ενός Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης με θέμα την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας, το οποίο αποτελεί μείζον θέμα για τις εξαγωγικές και όχι μόνο επιχειρήσεις. «Το 2011 οι εξαγωγές αποτέλεσαν το μοναδικό θετικό μακροοικονομικό μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, δείχνοντας το δρόμο για την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Το γεγονός αυτό», πρόσθεσε ο κ. Λακασάς, «αποδεικνύει ότι οι Έλληνες εξαγωγείς συμβάλλουν σημαντικά στον περιορισμό του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, παρά τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα με κυριότερο αυτό της ρευστότητας».

Το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεων του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επίσκεψη εκπροσώπων του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ), της Συντονίστριας Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κας. Νίνας Γκατζούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΥΜΑ-Θ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΟΠΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”