Δήλωση ΥΜΑΘ για την συγχώνευση ΔΕΘ, HELEXPO, ΟΠΕ

ypes press002
ypes press002
Ως χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας χαρακτήρισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, την απόφαση της Κυβέρνησης να συγχωνεύσει ΔΕΘ, HELEXPO και Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου, δημιουργώντας έναν κοινό φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
«Η Κυβέρνηση, πιστή στις προγραμματικές της δηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, προχωρά με γοργά βήματα στον διοικητικό ορθολογισμό του Κράτους καθώς και στην εφαρμογή πολιτικών, οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Ο νέος φορέας που δημιουργείται διαθέτει όλα τα εχέγγυα, ώστε να αποτελέσει μοχλό προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας.
Παράλληλα, με τη συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο εταιρειών. Το γεγονός ότι στην παραπάνω σύμπραξη προστίθεται και ο Ο.Π.Ε., αποδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει η νέα Κυβέρνηση στον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει η Βόρεια Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 
Με δεδομένη, λοιπόν, τη βούληση της Πολιτείας να δώσει στη Θεσσαλονίκη το ρόλο που της αρμόζει, είναι στο χέρι όλων μας να στηρίξουμε το νέο φορέα και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του.
Σε μια εποχή κατά την οποία οι άσκοπες δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της, απαιτείται συστράτευση και συνεννόηση για να κάνουμε όλοι μαζί βήματα προς τα εμπρός».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΟΠΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ”