Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη με τον Αμερικανό Πρέσβη Daniel B. Smith

1484396912
1484396912
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, είχε σήμερα το πρωί, στο Διοικητήριο, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της  Αμερικής κ. Daniel B. Smith.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου, ώστε να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, οικονομικής ανάταξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από την Πολιτεία μέσω του νέου επενδυτικού νόμου για την προώθηση των επενδύσεων και τη διασφάλιση της διαφάνειας, της απλούστευσης των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Ακόμη, ο κ. Ξυνίδης ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβη για τη σύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, ως αποκεντρωμένης δομής του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη, η οποία διαχειρίζεται όλα τα επενδυτικά προγράμματα και δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εξυπηρετεί τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ευθύνης της σε θέματα επενδύσεων.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ενώ τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Κάθριν Κέι.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στα εγκαίνια της έκθεσης “Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης την περίοδο του Εκδυτικισμού”
Επόμενο άρθροΜεικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν ελέγχους στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας ενόψει του Πάσχα