Μεικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν ελέγχους στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας ενόψει του Πάσχα

ypes press002
ypes press002
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη συγκροτήθηκαν  δεκαπέντε (15) μεικτά κλιμάκια, από έναν υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και δύο υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, τα οποία πραγματοποίησαν ελέγχους στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας κατά το διάστημα 11.4 ως και 15.4.2011.
Οι έλεγχοι, που αφορούσαν βιομηχανικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα (μοτέρ, σούβλες, λαμπάδες, παιχνίδια, κ.λπ.), διενεργήθηκαν στις εξής περιοχές: κέντρο της Θεσσαλονίκης, ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική, Σέρρες, Κιλκίς, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Γρεβενά, Κοζάνη, Κατερίνη, Βέροια, Αλεξάνδρεια και Αλεξανδρούπολη.
Τα σημεία ελέγχου ήταν εγκαταστάσεις κατασκευαστών, εμπόρων, διακινητών, πολυκαταστημάτων και καταστημάτων πώλησης προϊόντων στις παραπάνω περιοχές. Τα σημεία ελέγχου προσδιορίστηκαν με το Πληροφοριακό Σύστημα Εποπτείας της Αγοράς, που λειτουργεί στη Γ.Γ.Β.
Αναφορικά με το αντικείμενο των ελέγχων, αυτό αφορούσε τη συμμόρφωση των προϊόντων στις απαιτήσεις ασφαλείας και ποιότητας, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, από τα προϊόντα που ελέγχθηκαν τριάντα εννέα (39) βρέθηκαν να παρουσιάζουν μη συμμορφώσεις, ενώ λήφθηκαν δεκαπέντε (15) δείγματα προς εργαστηριακό έλεγχο.
Για τα προϊόντα που παρουσιάζουν μη συμμορφώσεις ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Μετά την ολοκλήρωση και των εργαστηριακών ελέγχων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά τους καθώς και τυχόν διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα Θεσσαλονίκης για οικονομική διπλωματία και προσέλκυση ξένων επενδύσεων
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η επιλογή 34 προς χρηματοδότηση έργων, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013