Συνάντηση εργασίας της Θ. Τζάκρη με Περιφεριακούς Δ/ντες Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ypes press002
ypes press002
Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θ. Τζάκρη, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη και εκπροσώπους των περιφερειακών διευθυντών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και εκπαιδευτικούς υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Γ. Γ. Μακεδονίας – Θράκης με θέμα τη διοργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και του έτους Βιοποικιλότητας που έχει ορισθεί παγκοσμίως το 2010.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος γινόταν τα προηγούμενα χρόνια υπό την αιγίδα του πρώην ΥΜΑΘ με τρεις παράλληλες εκδηλώσεις στο Διοικητήριο και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος με τη συμμετοχή μαθητών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και τη διάχυση του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η κ. Υφυπουργός τόνισε ότι η  δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία επιβάλλει τη διοργάνωση μιας μόνο εκδήλωσης κατ’ έτος με λιτό χαρακτήρα σ’ όλο το βορειοελλαδικό χώρο και έτσι  αποφασίστηκε η φετινή εκδήλωση να γίνει υπό την αιγίδα της Γ. Γ. Μακεδονίας – Θράκης στις 4 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Πτολεμαϊδα του Ν. Κοζάνης, στην οποία όμως θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν τα έργα τους οι μαθητές των σχολείων και των τριών Περιφερειών, καθώς και εκπαιδευτικοί.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση των έργων των μαθητών με θέμα το περιβάλλον, καθώς και βιωματικά εργαστήρια με δραστηριότητες που θα λειτουργούν παράλληλα.
 
Η κα Υφυπουργός ανέθεσε στον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διευθύντριας Δ. Μακεδονίας κ. Αδαμίδη να μεριμνήσει για  τη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης, την  εξεύρεση κατάλληλου χώρου, τη διαμόρφωσή του για την έκθεση των έργων  με θέμα το περιβάλλον και να προβεί σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Θ. Τζάκρη στην Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου “Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης