Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

1484397110
1484397110
  Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι πυροσβεστικά φυλάκια και σταθμούς  στον Κέδρινο Λόφο και ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ελλάδος, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών μέσα στο δάσος.

Ο κ. Καλαφάτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σέϊχ Σου συνομίλησε με πυροσβέστες και εθελοντές για το έργο που επιτελούν.

Ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά το πέρας της επίσκεψής του, δήλωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού:
«Η ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος τους τελευταίους μήνες με 30 πυροσβεστικά οχήματα, η καλή συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δραματική μείωση των χωματερών και η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών μέσω του εθελοντισμού, είναι βασικές παράμετροι πάνω στις οποίες έχουμε επενδύσει για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση του φαινομένου των πυρκαγιών. Ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή καθώς είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Για αυτό επισκέφθηκα  με τους επικεφαλής της Π.Υ. της Β. Ελλάδας το χώρο του Σέιχ Σου, για να διαπιστώσω και προσωπικά την υλοποίηση του προγράμματος και όσων έχουμε αποφασίσει σε μια σειρά συσκέψεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο. Πριν από μερικούς μήνες και πριν από την έλευση του καλοκαιριού, είχα παραστεί σε μια άσκηση της Π.Υ. στη Χαλκιδική και σήμερα επισκέπτομαι το χώρο του Σέιχ Σου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις στη Β. Ελλάδα, με σκοπό πάντοτε την ενημέρωση και βεβαίως τη διαπίστωση  της πλήρους ετοιμότητας, όσον αφορά την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Οφείλουμε να πούμε ότι και στο Σέϊχ Σου αλλά και σε άλλες περιοχές, βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα.  Έξι περιπολικά σε 24ωρη βάρδια περιπολούν μαζί με πεζοπόρα τμήματα στο Κέδρινο Λόφο και τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης επικινδυνότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει και οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Κι αυτό κάνουμε».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί ο Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Φαφούτης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ενημερώσαμε τον κ. υπουργό για τα μέτρα που έχουμε πάρει στο Σειχ Σου, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Β. Ελλάδα γενικότερα. Έχουμε τα μέτρα τα οποία προβλέπει ο σχεδιασμός μας καθημερινά κατά την θερινή περίοδο  και αυξάνονται όταν έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας».  

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ