Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΚΕΠ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

ypes press002
ypes press002

Ο  Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης πραγματοποίησε  σήμερα τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυώτισσας του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας.

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου ο κ. Υπουργός, συνεχάρη το δήμαρχο κ. Ανέστη Μακρίδη για την υποδειγματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των εργαλείων που παρέχει η Πολιτεία και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η αξία των έργων που δημιουργούμε για τους πολίτες, δεν κρίνεται μόνο από το ύψος των προϋπολογισμών, ή από τον όγκο και τον χρόνο κατασκευής. Πρωτίστως, η αξία των έργων μας, κρίνεται από τον θετικό τους αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, στους οποίους απευθύνονται. Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν, κατά τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο, το παλιό κτίριο της αστυνομίας της Καρυώτισσας που στέγαζε μόνο μια υπηρεσία, στο εξής θα στεγάζει τέσσερις διαφορετικές μορφές προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Με ένα έργο, υπηρετείται η καλύτερη διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής, η ενίσχυση της επαφής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων με τον πολιτισμό, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Υπηρετείται επίσης η στήριξη των ηλικιωμένων στους οποίους χρωστάμε πάντα πολύ περισσότερα, για όσα εκείνοι μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν, μεταλαμπαδεύοντας πείρα και γνώση ζωής, στις επόμενες γενιές».

Τονίζοντας τη σημασία της λειτουργίας των ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του πολίτη, ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το 2004 ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται στην επαφή του με τη Δημόσια Διοίκηση. Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή. Θυμίζω ότι τα παραλάβαμε σε εμβρυακή κατάσταση το 2004.. Σήμερα οι πολίτες μπορούν και διεκπεραιώνουν μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, μια ποικιλία εκατοντάδων υποθέσεών τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Χάρη στα ΚΕΠ δε, η Διοίκηση γίνεται πιο αποτελεσματική, αλλά και πιο διαφανής.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗΤΟΥ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ