Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ypes press002
ypes press002
Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, είχε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των εργασιών της επιτροπής για τη Μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
         Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:
«Γνωρίζετε την απόφαση του Πρωθυπουργού για  τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Είχα την τιμή να προεδρεύω σε αρμόδια επιτροπή, η οποία συστάθηκε, λειτούργησε και ολοκλήρωσε τις εργασίες της ως προς την γνωμοδότηση-εισήγηση της Επιτροπής για τη Μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και τη χωροθέτηση ενός νέου διεθνούς συνεδριακού και εκθεσιακού φορέα. Η Επιτροπή που συστάθηκε κατόπιν υπογραφής κοινής υπουργικής απόφασης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και εμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της. Σήμερα ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό σχετικά με τα πορίσματα της επιτροπής. Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και η δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού φορέα για την Θεσσαλονίκη και για την ευρύτερη περιοχή, είναι ένα εγχείρημα διπλής σημασίας: Αφενός, γιατί στον υπάρχοντα χώρο που τώρα λειτούργει η ΔΕΘ θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα αναβαθμίσει ποιοτικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά την πόλη της Θεσσαλονίκης. Και αφετέρου, γιατί η δημιουργία και η λειτουργία ενός νέου εκθεσιακού κέντρου θα δώσει μια νέα σύγχρονη, αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη την περιοχή. Μ’ αυτό το σκεπτικό λοιπόν και με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, ενημέρωσα για τα πορίσματα της τον Πρωθυπουργό. Η επιτροπή προανέκρινε δυο περιοχές, στη δυτική και βορειοδυτική Θεσσαλονίκη».  

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Αφιέρωμα ΔΕΘ 2009
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΚΕΠ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ