ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

1484397103
1484397103
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης   παρέστη σήμερα, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Όρος.
Ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  και  τη Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Στη συνεχεία ο κ. Υπουργός  κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.
Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:
Ο Ελληνισμός γιορτάζει σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ημέρα ευλαβικής κατάνυξης με ισχυρές εθνικές αναφορές. Αποτελεί τον πιο σημαντικό κρίκο από μια σειρά εθνικών  και θρησκευτικών επετείων που συμβολίζουν τη διαρκή προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Σηματοδοτεί την ελπίδα που γεννά η  πορεία του λαού μας όταν αυτή διακρίνεται από  ομοψυχία,  πίστη και  προσήλωση στο συνολικό συμφέρον, στο κοινό καλό. Οφείλουμε όλοι ενωμένοι και με κοινή στόχευση  να διατηρήσουμε το εθνικό, θρησκευτικό και ιστορικό μας κεφάλαιο έχοντας πάντα στο επίκεντρο της προσπάθειας μας τον πολίτη, προτάσσοντας την οικοδόμηση μιας ανθρώπινης κοινωνίας. Αυτή είναι η πεποίθηση μας εμπνέει. Αυτή ωθεί και τη δική μας δράση για τη Βόρεια Ελλάδα, στην καρδιά της οποίας  χτυπά σήμερα η Παναγία Σουμελά του Βερμίου, η Παναγία του  Ποντιακού Ελληνισμού. Χρόνια πολλά, δημιουργικά με υγεία, υπό τη Σκέπη της  Υπεραγίας Θεοτόκου”.

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Αφιέρωμα ΔΕΘ 2009