ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 5ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΑΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έλαβε μέρος σε κοινή συνεδρίαση με το Προεδρείο της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 5ης Τακτικής Συνεδρίασης του Προεδρείου του ΣΑΕ.

 Ο κ. Υπουργός στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας του ΥΜΑΘ με το ΣΑΕ, υπογραμμίζοντας κυρίως:

• Την ενίσχυση του χαρακτήρα και του ρόλου της Θεσσαλονίκης, ως έδρας του ΣΑΕ και πρωτεύουσας του Απανταχού Ελληνισμού, μέσω της ουσιαστικής έναρξης υλοποίησης της Κιβωτού του Ελληνισμού, με την οικονομική συνδρομή του ΥΜΑΘ. Ένα εγχείρημα που σχετίζεται  με τη ψηφιακή καταγραφή και επεξεργασία της ιστορικής διαδρομής του Ελληνισμού, που θα γίνει στο σπίτι του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη.

• Την προώθηση δράσεων για την ενίσχυση των δεσμών της Απόδημης Νεολαίας με την μητροπολιτική Ελλάδα. Ο κ. Υπουργός έθεσε ως αντικείμενο συνεργασίας, τη διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων (Περιβάλλον – Πολιτισμός) με θεσμικά χαρακτηριστικά (φεστιβάλ), που θα παράγουν ευκαιρίες συνάντησης απόδημων νέων από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη.

• Την ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης των επιχειρηματικών δεσμών Μητροπολιτικής Ελλάδας και Ελλήνων της Διασποράς, μέσω της συνεργασία σε επιχειρηματικές αποστολές, όπως αυτές που ήδη προωθούνται στον πλαίσιο της συνεργασίας του ΥΜΑΘ με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Επόμενο άρθροO ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.