ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ YΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΙΡΟΔΟ 2009.

1484397533
1484397533

Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ ευρεία σύσκεψη, με θέμα την ετοιμότητα των αστυνομικών και πυροσβεστικών, υγιειονομικών άλλων συναρμοδίων  υπηρεσιών για την  Αντιπυρική Περίοδο 2009.        

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Αναφερόμενος στη σημασία της σύσκεψης ,ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης τόνισε:

«Η προστασία του περιβάλλοντος, κατά την διάρκεια της θερινής αντιπυρικής περιόδου, είναι βούληση της πολιτείας. Θα είμαι παρών επί 24ωρου βάσεως οπότε και όταν χρειαστεί. Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και τα λίγα κρούσματα πυρκαγιών τα οποία έχουν εκδηλωθεί,  αντιμετωπίστηκαν και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μέχρι στιγμής. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποσκοπεί στο να εξακριβωθεί και να επιβεβαιωθεί ότι όλη η δουλειά και η επεξεργασία που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο ολοκλήρωσης. Ο,τι χρειαστεί , είμαστε εδώ για το συμπληρώσουμε».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Κορτσάρης  επεσήμανε:

«Είχαμε μια εξαιρετική χρήσιμη συνεργασία για πρώτη φόρα με την παρούσα σύνθεση των αρμόδιων φορέων. Θεωρώ πως η ενημέρωση και οι προτάσεις που διατυπωθήκαν θα αποδεδειχθούν πολύ σημαντικές για τον καλύτερο συντονισμό. Επιβεβαιώθηκε το πολύ κάλο επίπεδο ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών. Είναι κοινή εκτίμηση πως ο κρατικός μηχανισμός θα διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν».

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ Λουκάς Ανανίκας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Κορτσάρης, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ. Β. Ελλάδος Αντιστράτηγος Π.Σ. Δημήτριος Φαφούτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Π.Σ. Κεσαπίδης Κωνσταντίνος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Καφήρας Νικόλαος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αρχιπύραρχος Ρούφος Χρήστος,ο Διοικητής 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχος Σιγγιρίδης Δημήτριος ο Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Μπάκας Ιωάννης ,ο Γεν. Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγος Αποστολίδης Στέργιος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Υποστράτηγος Δασκαλάκης Βασίλειος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Κασαπάκης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Ταξίαρχος Πιατσαρίκας Γρηγόριος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Μπλετσογιάννης Κωνσταντίνος, η Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κα.Λεπτοκαρίδου – Λακασά Τζίνα, ο Διευθυντής Ε.Κ.Α.Β. Β. Ελλάδος κ. Μπούτλης Δημήτριος και από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» η  Τομεάρχης Λειτουργίας & Συντήρησης κα. Ιωάννα Ιακωβίδου.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ THN ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2009