ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

1484397596
1484397596

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.» κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που θα αναλάβει χρέη προέδρου μετά την τυπική αποδοχή της παραίτησης του καθηγητή κ. Ιάκωβου Βασάλου από το Διοικητικό Συμβούλιο.

 Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

«Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχτώ το δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο,  να συζητήσουμε σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας την προσοχή μας στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, καθώς μετά την παραίτηση του κ. Ιάκωβου Βασάλου, θα αναλάβει και χρέη προέδρου. Είχαμε κατ` αρχήν μια ευκαιρία αμοιβαίας ενημέρωσης για την πορεία του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και για τις υψηλές απαιτήσεις και τους στόχους της επιτάχυνσης των ρυθμών που θέτει η Κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα το εγχείρημα. Το κλίμα της συνεργασίας μας με τον κ. Δήμαρχο είναι πάντα άριστο και νομίζω ότι αυτό αποβαίνει προς όφελος της πόλης. Η Ζώνη Καινοτομίας είναι ένα πρωτότυπο εγχείρημα. Δεν υπάρχει “πατέντα”. Για την πλήρη ανάπτυξή της απαιτούνται περίπου 10-12 χρόνια. Στους 18 μήνες που λειτουργεί το δ.σ. έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για να τεθούν οι βάσεις ταχύρυθμης υλοποίησης του έργου, είτε αυτές αφορούν τα κίνητρα εγκατάστασης, είτε τη χωροθέτηση, είτε τους πρώτους θύλακες. Νομίζω ότι πέρα από πρόσωπα, από τη στιγμή που υπάρχει η βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει το εγχείρημα με συγκεκριμένους ρυθμούς, θα είμαστε συνεπείς. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών, αλλά είναι σημαντικό πέραν αυτών, να μάθουμε περισσότερα, να ενημερώσουμε το κοινό για τη Ζώνη Καινοτομίας. Η νέα εποχή απαιτεί επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, στην ευρυζωνικότητα, τομείς στους οποίους η Ζώνη Καινοτομίας μπορεί να αποτελέσει έναν παράγοντα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Σ` αυτό το στόχο είμαστε προσανατολισμένοι και προσηλωμένοι.»

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τόνισε:

 «Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί και πιστεύω ότι επί των ημερών του Σταύρου Καλαφάτη που έχει δώσει τις εξετάσεις του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Μας απασχόλησαν αρκετά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο αυτό γεγονός, στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να προικοδοτήσει το Νομό Θεσσαλονίκης, με αυτό που ονομάζουμε Ζώνη Καινοτομίας. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο άλμα προς τα μπρος, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς. Εγώ για όσο θα προεδρεύω της Ζώνης Καινοτομίας, υπόσχομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε πράγματι να επιταχύνουμε. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όσον αφορά την ανάπτυξη της Ζώνης Καινοτομίας και είμαι βέβαιος ότι με την καλή συνεργασία που έχουμε με τον κ. Υπουργό και γενικά με την Κυβέρνηση και τα μέλη του δ.σ. της Ζώνης Καινοτομίας, θα πετύχουμε αυτό το στόχο. Πιστεύω ότι επόμενοι 4-5 μήνες θα είναι εξαιρετικής σημασίας για τη Ζώνη Καινοτομίας.»

Προηγούμενο άρθροO YΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ‘ΙΘΑΚΗ’ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ