ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ

1484397659
1484397659
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης παραβρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε στην «Αποθήκη 1» του ΟΛΘ ο Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες» για 100 οικογένειες – μέλη του συλλόγου, που ενισχύονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Αρωγής του ΥΜΑΘ.

Η ενίσχυση που κατανέμεται σε δύο δόσεις των 30.000 ευρώ, αφορά τη συνδυαστική δράση στήριξης πολυτέκνων οικογενειών και των καταστημάτων της οδού Εγνατίας, που υπολειτουργούν λόγω της γειτνίασής τους με τα εργοτάξια του μετρό.

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων «οι Άγιοι Πάντες» κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, υποδεχόμενος τον κ. Υπουργό δήλωσε:
 «Μακάρι να αναλαμβάνονται τακτικά τέτοιες πρωτοβουλίες από εκπροσώπους της Πολιτικής Ηγεσίας, ώστε να αισθάνονται οι πολύτεκνοι πως η Πολιτεία είναι κοντά τους. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Μακεδονίας–Θράκης, που κατάφερε να επιτύχει, όπως λέει ο λαός, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Δηλαδή να βοηθήσει πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και καταστήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη λειτουργία τους λόγω των εργασιών κατασκευής του μετρό.»

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:
 «Σήμερα  καταγράφονται τα πρώτα άμεσα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Αρωγής που εκπονείται από το ΥΜΑΘ, συνολικού πόσου 500.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη στοχευμένη δράση, ύψους 60.000 ευρώ, αφορά πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες θα στηριχτούν με συγκεκριμένο αριθμό διατακτικών με στόχο όχι μονό να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας αλλά παράλληλα και οι καταστηματάρχες οι οποίοι έχουν πληγεί από τα έργα τα οποία διενεργούνται για  το μετρό τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στην οδό Εγνατία.  Από την ολοκλήρωση του Μετρό θα ωφεληθούν όλοι  οι Θεσσαλονικείς  αλλά στην διάρκεια της κατασκευής  του κάποιοι λίγοι πλήττονται από τις εξελίξεις των έργων. Το έργο του ΥΜΑΘ συνολικά, έχει τρεις άξονες . Στηρίζεται στο κομμάτι  της ανάπτυξης, στο κομμάτι της ποιότητας της ζωής   και  βεβαίως στο κομμάτι της κοινωνικής αρωγής. Υπάρχει μια δέσμη μέτρων που αφορούν κάθε άξονα ξεχωριστά. Στο κομμάτι λοιπόν της κοινωνικής αρωγής , ένα πρώτο μέτρο είναι αυτό  που  εκπονήσαμε σήμερα, θα επακολουθήσουν και άλλα, τα οποία αφορούν τις μονογονεϊκές οικογένειες , τους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας, ανέργους και βέβαια, τα προγράμματα θα εξαπλωθούν όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη ,αλλά και σε όλη την βόρεια Ελλάδα, αγκαλιάζοντας νέους γονείς, μαθητές και γενικότερα νέους και νέες της Μακεδονίας και της Θράκης.
 
 Στη συνέχεια στο ΥΜΑΘ, ο Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρέδωσε και τις διατακτικές που προορίζονται για 50 οικογένειες – μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων «η Μερίμνα», στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Συμεών Ποιμενίδη.

Προηγούμενο άρθροΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ.ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ