Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ : ‘ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ `21, ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ’

1484397705
1484397705
 Η καθιερωμένη εκδήλωση εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του Υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Κορτσάρη, των Διευθυντών των Υπηρεσιών και του συνόλου των εργαζομένων του ΥΜΑΘ.

 Τον Πανηγυρικό της Ημέρας με θέμα «Φιλική Εταιρεία και Χορηγοί της Επανάστασης» εκφώνησε η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου κ. Ελευθερία Κ. Μαντά, καταδεικνύοντας, πως η Επανάσταση του Γένους ήταν μια υπόθεση ολόκληρου του Ελληνισμού, με τη σημαντική συμβολή της ελληνικής ομογένειας, τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διεξαγωγή του Αγώνα.

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, υπογράμμισε την ανάγκη «να υιοθετήσουμε έναν σύγχρονο δημιουργικό και παραγωγικό πατριωτισμό, με πίστη στη συλλογική δύναμη του λαού μας».

 Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός τόνισε:

Η αυριανή διπλή γιορτή, Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, εκπέμπει στις μέρες μας ένα διπλό μήνυμα, ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε. Μήνυμα Πίστης και Πατριωτισμού. Πίστης στα Θεία, αλλά και στους εαυτούς μας. Στις δυνάμεις μας. Πατριωτισμού φλογερού, αλλά και ειρηνικού. Ενωτικού και δημιουργικού.
Η Πίστη στα Θεία, είναι διαχρονική αξία, που συνοδεύει τους Έλληνες. Αυτό που συχνά χάνουμε κατά περιόδους, είναι η πίστη στους εαυτούς μας, στις ικανότητές μας, στη συλλογική μας δύναμη. Αυτό το μήνυμα της συλλογικής δύναμης καλούμαστε σήμερα, να ακούσουμε καθαρά. Για να κατανοήσουμε και το έντονο στοιχείο Πατριωτισμού που εμπεριέχει.
 Το 1821 συλλογική δύναμη του έθνους μας πυροδότησε έναν πατριωτισμό που έπρεπε να είναι ισοπεδωτικός. Καταστροφικός. Βίαιος. Ήταν ο πατριωτισμός που χρειαζόταν για να γκρεμιστούν τείχη, να κατανικηθούν στρατιές, να θυσιαστούν ζωές, να αποτιναχθεί ο ζυγός, να κατακτηθεί η Ελευθερία. Ήταν η ίδια έκφραση του Πατριωτισμού, που χρειάστηκε αργότερα για να απελευθερωθεί και η Βόρεια Ελλάδα, και λίγο πριν τα μισά του περασμένου αιώνα, για να γραφτεί η εποποιία του 40 και της εθνικής αντίστασης.
Σήμερα, ο εχθρός είναι άυλος, έχοντας τη μορφή μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που τείνει να εξελιχθεί σε κοινωνική κρίση.
Η ανάγκη για Πίστη στη συλλογική δύναμη του λαού μας, προβάλει επιτακτική. Αυτή η συλλογική δύναμη, θα διατηρήσει την κοινωνική συνοχή, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτή η συλλογική δύναμη, θα πυροδοτήσει έναν άλλον πατριωτισμό, σύγχρονο, δημιουργικό, παραγωγικό, σταθερό αλλά και σοβαρό, χωρίς κραυγές.
Χρειαζόμαστε έναν Πατριωτισμό αποτελεσματικό, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στη διεθνή πολιτική σκηνή, που αποτελεί ένα ακόμη σύγχρονο μέτωπο προάσπισης των εθνικών θεμάτων.
Αυτός ο σύγχρονος δημιουργικός πατριωτισμός, θα μας κρατήσει ενωμένους, για να βγούμε ακόμα πιο ισχυροί από την κρίση που επιβουλεύεται την ποιότητα της ζωής μας.Θα μας κρατήσει ενωμένους στους δρόμους της ανάπτυξης, της προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων, της σταθερότητας της οικονομίας που πρέπει να διατηρηθεί, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του παρελθόντος.
Ο ίδιος σύγχρονος πατριωτισμός, με στιβαρό λόγο, με ενιαία εθνική φωνή στο εξωτερικό, θα ενισχύσει την προστασία της χώρας  από κάθε επιβουλή απέναντι στα συμφέροντά της, απέναντι στην ιστορία της.
Από το `21 ως τον 21ο αιώνα, τα μηνύματα εκείνων που με πίστη, έδρασαν συλλογικά και πέτυχαν, ταξιδεύουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Σήμερα, εμείς καλούμαστε δώσουμε στα ίδια αυτά μηνύματα, τη σύγχρονη διάσταση που απαιτούν η ιδιαιτερότητα και η κρισιμότητα των καιρών.
 Σας ευχαριστώ

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ