ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ – ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ

1484397802
1484397802

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο ΥΜΑΘ, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Αμέσως μετά τη συνάντηση, που διήρκησε περίπου μία ώρα, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Σήμερα είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τον οποίο μοιραζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Θεσσαλονικέων. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για ζέοντα θέματα της περιοχής της πόλης της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να επισπεύσουμε τους ρυθμούς υλοποίησης συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν κυρίως το περιβάλλον, το αστικό περιβάλλον, την ανάδειξη μιας πιο “πράσινης” Θεσσαλονίκης. Ζητημάτων που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης ακόμα περισσότερο και βεβαίως την καθημερινότητα και τη λειτουργία της. Ο Δήμαρχος έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι με τη συνεργασία που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, από εδώ και πέρα θα μπορέσουμε να πορευθούμε σε κοινό αγώνα προς όφελος των Θεσσαλονικέων.»

 Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δήλωσε τα εξής:

 «Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου εδώ, στον καινούργιο Υπουργό μας, τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, τον επιτυχημένο πολιτικό, το Σταύρο Καλαφάτη, και μας δόθηκε η ευκαιρία, μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής μας και να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας σε ένα πολύ σημαντικό χώρο, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης μας, στην Άνω Πόλη. Συζητήσαμε εξειδικευμένα, θα έλεγα, για την ανάδειξη της Άνω Πόλης. Όπως θα ξέρετε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει συμπεριλάβει την Άνω Πόλη στα καινοτόμα προγράμματα που ήδη έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρόνως έχουμε ολοκληρώσει μια πάρα πολύ ωραία μελέτη για την ανάδειξη των Τειχών. Για την ανάδειξη των Τειχών λοιπόν και γενικότερα αυτού του ωραίου τμήματος της Άνω Πόλης, υποσχεθήκαμε σήμερα στους εαυτούς μας να συνεργαστούμε, Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και Δήμος Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, που έχουμε καταθέσει με τρόπο ολοκληρωμένο. Θα πάμε πάρα πολύ καλά.»

 Μετά το πέρας της συνάντησης, από πλευράς Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, υπεγράφησαν οι αποφάσεις, για την προώθηση των έργων ανάπλασης και ανάδειξης της Ζώνης Πρασίνου κατά μήκος των Τειχών της Άνω Πόλης.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ