ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

ypes press002
ypes press002

Απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, στη διάρκεια της Πολιτικής Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα χθες το βράδυ, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή που συνθέτει την «πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα» και το οποίο αποκρύπτεται πίσω από τη στρεβλή εικόνα που προβάλλεται αποσπασματικά από πολλά Μέσα Ενημέρωσης. Ταυτόχρονα άσκησε αυστηρή κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, που «επιμένει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απευθύνανε χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Αθανασιάδης Θεόδωρος, ο Νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Κραράογλου, ενώ  παρόντες ήταν επίσης δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, κ.α.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το οποίο μέσα σε τέσσερα χρόνια αντιμετωπίστηκαν πολλά από τα κακώς κείμενα της 20ετούς διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο πως μέχρι σήμερα η Ελλάδα πληρώνει τα χρέη που της κληροδότησε η 20ετία του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και αυτός ο Πρωθυπουργός μέσα σε πέντε χρόνια διπλασίασε τις αγροτικές συντάξεις, όταν άλλοι που κυβέρνησαν 20 χρόνια δεν το έκαναν.  Ο Καραμανλής διπλασίασε το ΕΚΑΣ μέσα σε 3,5 χρόνια και οι άλλοι σε 20 χρόνια το κρατήσανε καθηλωμένο στα 190 €. Αυτή Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός αύξησαν κατά 50% το επίδομα ανεργίας  και μείωσαν την ανεργία από το 11,5% στο 7% μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η Κυβέρνηση Καραμανλή αύξησε το αφορολόγητο και 3,5 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες δεν κάνουν καν φορολογική δήλωση. Το 95% των αγροτών και κτηνοτρόφων δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο.»

Για την ανεργία και τη φορολογία συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι να εξαλειφθεί και ο τελευταίος άνεργος. Είμαστε στη μάχη κατά της ανεργίας. Τη μάχη την κερδίζουμε. Όταν οι άλλοι διογκώνανε την ανεργία, κυβέρνησαν 20  ολόκληρα χρόνια και δεν πέτυχαν εαυτούς τους ρυθμούς, αντιλαμβάνεστε ότι η πολιτική του Καραμανλή και της Κυβέρνησης είναι η σωστή. Όλα αυτά και πολλά άλλα έγιναν χωρίς να επιβληθούν επί πλέον φόροι στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους μισθωτούς, στους νέους και τις νέες. Εγώ τους προκαλώ και προκαλώ και από το βήμα αυτό να εμφανιστεί οποιοσδήποτε αγρότης ή κτηνοτρόφος, ή μισθωτός, ή συνταξιούχος και να μου πει εάν από το 2004 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί η φορολογία που επέβαλε το Ελληνικό Κράτος. Κανείς. Κι αυτό γιατί η  Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της Ν.Δ.. Αυτό είναι το φιλολαϊκό προφίλ αυτού του κόμματος, που ανοίγει ορίζοντες και λεωφόρους για το Έθνος μας και την πατρίδα μας.»

Αναφερόμενος στα Χρέη που κληροδότησε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Εάν η Ελλάδα συγκεντρώνει σήμερα 100 €, πρέπει να πληρώνει για τα χρέη που παραλάβαμε από τις Κυβερνήσεις του χθες, 96€. Και με τα υπόλοιπα 4 € να κάνει κοινωνική πολιτική. Να αυξήσει τους μισθούς, να μην αυξηθούν τα φάρμακα, να κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Ποιο είναι το δημόσιο χρέος; Ποιοι είναι αυτοί οι δείκτες που ακούτε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα ; Πληρώνουμε κάθε χρόνο για τα χρέη του Π.Α.Σ.Ο.Κ. όλα τα λεφτά που θα πάρουμε για 8 χρόνια από το 4 Κ.Π.Σ. 35 δις € το χρόνο πληρώνουμε για τα χρέη του Π.Α.Σ.Ο.Κ.. Τι θα συνέβαινε εάν δεν είχαμε αυτά τα χρέη; Με τα 35 δις € θα κάναμε κάθε χρόνο 1.000 Νοσοκομεία και θα διπλασιάζαμε αμέσως τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και του δημοσίου υπαλλήλου. Και δεν θα είχαμε τη γενιά των 700 € αλλά τη γενιά των 1.400 €. Μόνο με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Και έχουν το θράσος, αυτοί που έρχονται από το χθες, να κατηγορούν τη Ν.Δ..»

Για το θέμα της Ολυμπιακής, τόνισε: «Φέραμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που χρειαζόταν η Ελληνική Κοινωνία, στην Ολυμπιακή. Είμαι βέβαιος και το ξέρω από τα στατιστικά στοιχεία, από τα γραφεία εδώ του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος και της Θεσσαλονίκης, ότι το 75% του νομού Δράμας δεν μπαίνει σε αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Είμαστε 116.000 κάτοικοι και οι 80.000 δεν έχουν ανεβεί σε αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Γιατί να πληρώνετε εσείς 1.000.000 € την ημέρα για τα χρέη της Ολυμπιακής. Εγώ ταξιδεύω να το πληρώσω. Όμως 85.000 Δραμινοί και εκατομμύρια Έλληνες σ´ ολόκληρη την Ελλάδα, που δεν έχουν πετάξει με την Ολυμπιακή,  γιατί να πληρώνουν 1.000.000 € την ημέρα; Για να καλύψουν τα χρέη των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής; Θελήσαμε λοιπόν να βάλουμε τέρμα. Πήραμε  την έγκριση από την Ε.Ε. και αναπτύξαμε το σχέδιό μας. Λυσσαλέα αντίδραση του Π.Α.Σ.Ο.Κ.  Όχι, μην πειράζετε την Ολυμπιακή, αφήστε την, με 8.000 εργαζόμενους. Και όμως είπαμε ότι δε θα χάσει κανένας τη δουλειά του. Και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει ο ελληνικός λαός να πληρώνει 1.000.000 ευρώ την ημέρα για τα χρέη της Ολυμπιακής.»

Για το ζήτημα της ακρίβειας, σημείωσε: «Ποιοι μετατρέπονται σε τιμητές και μιλούν για ακρίβεια; Διερωτηθήκαμε γιατί φαίνεται τόσο πολύ η ακρίβεια στις μέρες μας; Ποια είναι η τιμή της ακρίβειας; Είναι η αύξηση των τιμών, είναι η ελάττωση των εισοδημάτων;  Το μεγάλο γεγονός που συνέβη τις ημέρες του Π.Α.Σ.Ο.Κ. είναι όταν 1,5 εκατομμύρια Ελληνικές οικογένειες έχασαν τις οικονομίες τους από το μεγάλο του σκάνδαλο του αιώνα, το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Και δεν υπάρχει αποταμιευτική δύναμη πλέον. Και φαίνεται πιο έντονα η ακρίβεια.»

Για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα» ο κ. Τζίμας, υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη μη αναθεώρηση του Συντάγματος: «Εμείς λοιπόν ως Κυβέρνηση που είχαμε και την πρωτοβουλία των κινήσεων θελήσαμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα σε 2 – 3 άρθρα και ιδιαίτερα εκείνα που έχουν να κάνουν  με την τιμή και υπόληψη του πολιτικού κόσμου της χώρας. Το λεγόμενο πολιτικό χρήμα. Και φέραμε το σχετικό άρθρο στη Βουλή. Και το Π.Α.Σ.Ο.Κ. σε όλη την αναθεωρητική διαδικασία και ιδιαίτερα την ώρα της ψηφοφορίας αντί να είναι εκεί  και να καταθέσει τη δική του πρόταση, αντί να πει ναι, να ελέγξουμε το πολιτικό χρήμα ναι,  να καταργήσουμε το νόμο της ασυλίας περί ευθύνης υπουργών, έφυγε από τη Βουλή και ήταν στα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος. Και δυστυχώς εμείς έχουμε μόνο 152 βουλευτές και δε συγκεντρώσαμε τους 180 και δεν αναθεωρείται το άρθρο του Συντάγματος για το πολιτικό χρήμα.»

Για το θέμα της Ι.Μονής Βατοπαιδίου τόνισε: «Εχουν μετατραπεί σήμερα σε τιμητές του Αγίου όρους άνθρωποι που δεν έχουν κάνει ποτέ το σταυρό τους, δεν έχουν πατήσει ποτέ στην Εκκλησία και είναι μακριά από την Ορθοδοξία.  Εγώ λοιπόν, που νιώθω τον εαυτό μου κοντά στην Εκκλησία μπορώ να σας πω, με κάθε υπευθυνότητα, ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα. Και μόνο η διαταγή της έρευνας στο Βατοπαίδι σημαίνει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δουλεύει ανεξάρτητα. Δεν την επηρεάζει ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Κυβέρνηση ούτε το κόμμα μας.  Εάν λοιπόν η Ελληνική Δικαιοσύνη βρει επίορκους δημοσίους υπαλλήλους ή επίορκους πολιτικούς, τότε εμείς και πρώτος ο Καραμανλής θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη για να πληρώσουν. Όλα τα άλλα  είναι λόγια του αέρα. Όποιος παρανόμησε θα την πληρώσει. Είτε βρίσκεται στο χώρο της Εκκλησίας, είτε βρίσκεται στο χώρο της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης.»

Συμπλήρωσε δε, πως η Ν.Δ. διατηρεί το ηθικό της πλεονέκτημα, της μηδενικής ανοχής: «Λένε λοιπόν πολλοί πως η Ν.Δ. έχασε το πλεονέκτημα της σεμνότητας και ταπεινότητας. Το πλεονέκτημα της μηδενικής ανοχής. Και τι σημαίνει μηδενική ανοχή; Ότι δεν ανεχόμαστε τίποτε. Σημαίνει λοιπόν απλά ότι όταν γίνεται κάποιο σκάνδαλο δεν το κουκουλώνουμε, αλλά το οδηγούμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ποιο σκάνδαλο κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικά κάλυψε ο Καραμανλής;  Κανένα. Αυτό είναι μηδενική ανοχή. Γι αυτό δεν έχουμε χάσει το ηθικό μας πλεονέκτημα. Ήμασταν και είμαστε υπέρ της μηδενικής ανοχής, διότι η ύπαρξη διαφθοράς στο κράτος είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για τον απλό Έλληνα πολίτη.»

Για τους λεγόμενους «αντάρτες» ο κ. Τζίμας επισήμανε:
«Αδικείται ο όρος. Η Ν.Δ. δεν έχει αντάρτες. Και οι 152 βουλευτές δώσανε μάχες για να ανακόψουμε τη λαίλαπα του Π.Α.Σ.Ο.Κ. Και οι 152 βουλευτές δίνουμε καθημερινά μάχη στις εκλογικές μας περιφέρειες για να περάσουμε τα μηνύματα του Καραμανλή και το τεράστιο έργο το οποίο επιτελούμε για τον ελληνικό λαό. Και οι 152 βουλευτές υπογράψαμε συμβόλαιο τιμής  και τιμούμε τη ψήφο σας.  Και οι 152 βουλευτές έχουμε υψηλό το αίσθημα ευθύνης να λέμε αυτά που πιστεύουμε και όταν έχουμε τα αξιώματα και όταν χάνουμε τα αξιώματα. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σας κοιτάξουμε κατάματα.»

 Ο κ. Τζίμας, παρουσίασε επίσης το έργο που παράγει το ΥΜΑΘ τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αρμοδιοτήτων του, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα ζητήματα ανάπτυξης του Νομού Δράμας, με τη λειτουργία του Τελωνείου Εξοχής, με τα έργα του προγράμματος «Θησέας», με τον κάθετο προς την Εγνατία Οδό άξονα που δημοπρατήθηκε, με έργα αξίας άνω των 410 εκατομμυρίων ευρών στους Δήμος και μέσω της Νομαρχίας,  με την αυτονόμηση του Τ.Ε.Ι. της Δράμας, κ.α.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΟ 27/9/2008 ΕΩΣ 2/10/2008