ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

1484398066
1484398066

Την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους επισκέφθηκε την Πέμπτη 7 Αυγούστου ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, συνοδευόμενος από τον Γ. Γραμματέα του ΥΜΑΘ  και Πρόεδρο του ΚεΔΑΚ καθηγητή Λουκά Ανανίκα και τον Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Κορτσάρη.

Μετά την επίσημη υποδοχή  που έγινε από την Ιερά Κοινότητα και τον αναπληρωτή πολιτικό διοικητή του Αγ. Ορους κ Αρίστο Κασμίρογλου στην πλατεία των Καρυών  και τη δοξολογία  που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της Ιεράς Κοινότητας.

 Οι αντιπρόσωποι των μονών υπέβαλλαν στον κ. Τζίμα υπόμνημα με έξι σημεία, μεταξύ των οποίων θέματα που σχετίζονται με το ΚΕΔΑΚ και τη συντήρηση της κινητής πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του Αγ. Ορους.

Μετά την συνάντηση ο κ.Τζίμας δήλωσε :

Το ΥΜΑΘ και το ΚΕΔΑΚ έχουν μια ειλικρινή συνεργασία με την Αθωνική πολιτεία. Βοηθούμε στην πυροπροστασία, στην αναστύλωση των μονών και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού κάλλους. Το Δ.Σ. του ΚΕΔΑΚ εξετάζει τα προβλήματα και είμαστε αποφασισμένοι και τα σημερινά να τα εξετάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και άμεσα. Στο έργο ανεκτίμητης αξίας που επιτελείται εδώ στην Αθωνική Πολιτεία, είμαστε αποφασισμένοι όσα εισπράξαμε και εισπράττουμε από την Ορθοδοξία σε πνευματικό πλούτο με τα αξιώματα που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός να τα επιστρέψουμε με έργο που προβάλλει την Ορθοδοξία μας και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς“.

Όσον αφορά  το θέμα της πυροπροστασίας ο  κ.  Κορτσάρης, διαβεβαίωσε τα την Ιερά Κοινότητα  ότι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς προωθούνται λύσεις σε πολλά από τα αιτήματα τους, αμέσως μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤHN Ι. ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ