ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ‘ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ’ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ypes press002
ypes press002
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 Τον οικισμό «Παλιάμπελα» του Δήμου Κολινδρού στη Βόρεια Πιερία επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, εγκαινιάζοντας μια σειρά επισκέψεων σε υποβαθμισμένους οικισμούς της Βορειοελλαδικής υπαίθρου με στόχο την καταγραφή προβλημάτων και τη λήψη μέτρων βελτίωσης της προοπτικής τους και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
 
 Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκε το σύνολο των κατοίκων του χωριού, μαζί με το Νομάρχη Πιερίας κ. Γιώργο Παπαστεργίου και το Δήμαρχο Κολινδρού κ. Θωμά Σολοποτιά.

 Τα Παλιάμπελα είναι ένας οικισμός που δημιούργησαν το 1913, δέκα οικογένειες προσφύγων από τη Σκόπελο της Ανατολικής Θράκης. Το 1918 οι πρόσφυγες επέστρεψαν στην πατρογονική γη τους. Τα Παλιάμπελα κατοικήθηκαν εκ νέου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, από 35 οικογένειες προσφύγων. Τα τελευταία χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα τα οποία συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης νεολιθικού οικισμού, που χρονολογείται στην 7η π.Χ. χιλιετία.

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, απευθυνόμενος στους κατοίκους του οικισμού, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορά μόνο τα Παλιάμπελα, τα οποία θα ενισχυθούν με συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις μετά από σχετικές εισηγήσεις του Δήμου Κολινδρού, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα του οικισμού και των κατοίκων του. Επιπλέον ο κ. Υπουργός, τόνισε πως το ΥΜΑΘ θα στηρίξει την προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής με καινοτόμες μεθόδους.

 «Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έχουν διαρκή παρουσία σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας και της Θράκης και το ΥΜΑΘ στηρίζει έμπρακτα την υλοποίηση των οραμάτων των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ
Επόμενο άρθροΦΩΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ