ΦΩΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του ΥΜΑΘ στην Αθήνα, με την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παρασκευή Βασιλοπούλου και με την Πρόεδρο του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια κ. Καίτη Τζιτζικώστα.

 Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάδειξης του πολιτιστικού –μνημειακού αποθέματος της Βόρειας Ελλάδας και αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Υπουργείου Πολιτισμού, για την φωταγώγηση των Μνημείων της Θεσσαλονίκης και του συνόλου της Βόρειας Ελλάδας.

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε σχετικά:

 «Η διαρκής αναζήτηση νέων τρόπων ανάδειξης και ενεργοποίησης του μνημειακού αποθέματος της Μακεδονίας και της Θράκης, είναι υποχρέωσή μας. Η ιδέα της φωταγώγησης των μνημείων, δεν αποσκοπεί αόριστα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς για την οποία αξίζει να υπερηφανευόμαστε ως Έλληνες. Επιπρόσθετα, αποσκοπεί σε μια ουσιαστική ένταξη των μνημείων στην καθημερινότητα, είτε του αστικού χώρου, είτε της υπαίθρου και στην παράλληλη ενίσχυση της συμβολής του πλούσιου μνημειακού αποθέματος της Βόρειας Ελλάδας στην τουριστική ανάπτυξη.»

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ‘ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ’ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Μ.ΤΖΙΜΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ