Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

1484398213
1484398213

         Το τριήμερο των εκδηλώσεων που θα φιλοξενούνται έως αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους με θέμα: «Νομός Δράμας: Προορισμός τεσσάρων εποχών» με συνδιοργανωτές τη Νομαρχία, την ΤΕΔΚ και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Νομού, εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υπογραμμίζοντας την βούληση του ΥΜΑ-Θ να είναι συμπαραστάτης των φορέων όλων των νομών της Βόρειας Ελλάδας, σε ανάλογες προσπάθειες.

         Εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις, ο κ. Υπουργός τόνισε τα εξής:

         «Ως Δραμινός, βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να καλέσω τους Θεσσαλονικείς, αλλά και όσους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης βρεθούν αυτές τις μέρες στην πλατεία Αριστοτέλους, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Νομαρχίας και της Τοπικής Ένωσης Δήμων της Δράμας.

         Να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία ενημέρωσης για τις ομορφιές, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η Δράμα σε κάθε επισκέπτη και να επισκεφθούν στη συνέχεια τον ίδιο το νομό, για να απολαύσουν τη φύση του, τα προϊόντα του και τη φιλοξενία των ανθρώπων του.

         Ως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να καλέσω τους αντίστοιχους φορείς όλων των Νομών της Βόρειας Ελλάδας, να τολμήσουν αντίστοιχες εκστρατείες προβολής όπως αυτή που ξεκινά σήμερα εδώ για τη Δράμα, διαβεβαιώνοντας άπαντες, φορείς και πολίτες, πως το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, είναι έτοιμο να συμπαρασταθεί συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία τουριστικής προβολής, ανάλογη αυτής που ανέλαβαν οι φορείς της Δράμας.

         Έκανα αυτή την επισήμανση, προλαμβάνοντας τους κακόπιστους που κατά παράδοση δυστυχώς, και πάντοτε αβασάνιστα, αρέσκονται να αναζητούν μεροληπτικές συμπεριφορές στις ενέργειες άλλων, αντί να ενεργοποιούνται οι ίδιοι.

         Το ΥΜΑΘ, όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω και στη σχετική συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε προ ημερών, υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που έχουν στόχο να προβάλουν τους νομούς μας γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία για τη Δράμα.

         Και δεν συνδυάζεται μόνο με τον εσωτερικό τουρισμό η ιδέα μιας τριήμερης εκστρατείας προβολής στη Θεσσαλονίκη που επιθυμεί και μπορεί να λειτουργεί ως Μητρόπολη των Βαλκανίων.

         Εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε πρώτοι αυτοί την ιδιότητα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η πόλη εκπέμπει το δικό της στίγμα στην ευρύτερη περιοχή και είναι στραμμένα σ αυτήν τα βλέμματα, φορέων, επιχειρηματικών παραγόντων και πολιτών, της Ν.Α Ευρώπης.

         Στόχος μας λοιπόν είναι όχι μόνο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης, ξεκινώντας από την πόλη που λειτουργεί ως επίκεντρο των Βαλκανίων, για να προβάλουμε τη βορειοελλαδική περιφέρεια και εν προκειμένω το Νομό Δράμας.

         Η πόλη της Δράμας, πόλη του πολιτισμού, ο Νομός των Νερών, προσφέρεται για τουρισμό 4 εποχών. Είναι μια περιοχή με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και από τις ελάχιστες πόλεις που μπορούν να φιλοξενήσουν συνεδριακό τουρισμό αφού στο νομό μπορούν να λειτουργήσουν άψογα οκτώ συνεδριακοί χώροι υψηλών προδιαγραφών.

         Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η προσπάθεια αυτή των φορέων της Δράμας, όχι μόνο τυγχάνει της γενικής αποδοχής και υποστήριξης του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αλλά φιλοδοξούμε να αποτελέσει και την απαρχή της αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, που αποτελεί μια εσχατιά της Ελλάδας.

         Αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στη Δράμα διάβαση προς τη Βουλγαρία που είναι πλέον ενταγμένη στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε πως αυτή η οργανωμένη προσπάθεια του Νομού Δράμας, αξίζει να βρει ανταπόκριση.

         Το ΥΜΑΘ μέσα στους επόμενους μήνες θα προβεί σε μια συνολική τουριστική προβολή των 16 νομών της Μακεδονίας και Θράκης με καταχωρήσεις στον τύπο.

         Επίσης επιχορηγεί ήδη μια οργανωμένη προσπάθεια εδώ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξευρεθούν κοντά στο λιμάνι χώροι στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, που θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες που θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με επιδότηση από το ΥΜΑΘ, θα ξεναγούνται οι επισκέπτες αυτοί σε αξιοθέατα και άλλων νομών της Βόρειας Ελλάδας.

         Είμαι βέβαιος, πως η συντονισμένη προσπάθεια που έχουν αναλάβει οι φορείς της Δράμας, θα έχει σημαντικά αποτελέσματα, αλλά και μιμητές, ώστε η Βόρεια Ελλάδα, σαν σύνολο, να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου, που είναι ο τουρισμός 12μηνης διάρκειας.

         Ενός στόχου, που συνεπάγεται ανάγκη για περισσότερες θέσεις εργασίας, και βέβαια, υψηλότερο εισόδημα για μια πληθώρα πολιτών.

         Εύχομαι το τριήμερο των εκδηλώσεων αυτών για την προβολή της Δράμας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο με τιμή εγκαινιάζω, να είναι η αρχή μιας ακόμη καλύτερης και αποδοτικότερης συνέχειας για την τουριστική προβολή, της Δράμας, και όλων των νομών της Βόρειας Ελλάδας.

         Σας ευχαριστώ»

Προηγούμενο άρθροΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ‘ΡΕΥΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ’ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ
Επόμενο άρθροΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ