ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

1484398202 1
1484398202 1

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε σήμερα το Νομό Γρεβενών, συνοδεόμενος από το Γ.Γραμματέα καθηγητή κ. Λουκά Ανανίκα όπου είχε ευρεία σύσκεψη με το Νομάρχη κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες, καθώς και εκπροσώπους φορέων του νομού.

Ο κ. Υπουργός, ανακοίνωσε τη διάθεση ποσού 400.000 ευρώ στο Νομό Γρεβενών από τακτικούς πόρους και το Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών και του Υπουργείου, δηλαδή αυξημένο κατά 400%, σε σύγκριση με το ποσό που είχε διατεθεί από το ΥΜΑΘ στο νομό το 2007.

Ο κ. Τζίμας, δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο μελέτη για τη συνολική ανάπτυξη του νομού και κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν ολοκληρωμένες μελέτες ενόψει του ΕΣΠΑ 2007-2013, για έργα πολιτισμού και αναπαλαιώσεων κτιρίων.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Υπουργός δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση Καραμανλή στηρίζει εμπράκτως το Νομό Γρεβενών, με έργα τα οποία εξουδετέρωσαν τη γεωγραφική απομόνωσή του, ενώ το ΥΜΑ-Θ, πενταπλασίασε φέτος το Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών για το νομό, χρηματοδοτώντας τη Νομαρχία και όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες.»

Ο Υπουργός Μακεδονίας –  Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου την Αλεξανδρούπολη, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης.

Την Παρασκευή 16 Μαΐου, ο κ. Υπουργός θα είναι ο κύριος ομιλητής στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία της Δράμας στις 20¨00 το βράδυ.

Την Κυριακή 18 Μαΐου, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στην Επιμνημόσυνη Δέηση που θα τελεστεί στις 10¨00 το πρωί στον Ι.Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, και εν συνεχεία στην τελετή Κατάθεσης Στεφάνων, προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.-

Προηγούμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΠΑΝΙ ΚΑΙ ΜΟΔΙΑΝΟ