ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

1484398436
1484398436

         Με ευχές, ελπίδες και προσδοκίες υποδεχόμαστε το νέο Έτος. Έρχεται να προστεθεί στην αέναη ροή του χρόνου και να δημιουργήσει συνθήκες για ένα ακόμη καλλίτερο κόσμο, γεμάτο κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συμπόνια.

            Ο χρόνος είναι η ίδια μας η ζωή, κάτι που δεν εξαγοράζεται ούτε αναπληρώνεται. Η καινούργια εποχή έχει ήδη ανατείλει.

            Οι επιστήμες προβάλλουν καθημερινά τα επιτεύγματά τους και δημιουργούν νέα δεδομένα, που ρυθμίζουν καθοριστικά την ανθρώπινη ύπαρξη και τη ζωή μας.

            Όμως η οικονομική ανάπτυξη και η τεχνολογική πρόοδος δεν μπορούν από μόνες τους να εξασφαλίσουν την κοινωνική και ατομική ευημερία, αν δε συνοδεύονται από ποιότητα ήθους και ανωτερότητα ζωής.

            Η αξιοποίηση του χρόνου που απλώνεται μπροστά μας, προσφέρεται για αλλαγή προς το καλλίτερο. Μέσα από τους πανηγυρισμούς για την είσοδο του νέου έτους, έχουμε υποχρέωση να σκεφθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την πορεία μας ως ανθρώπων και να αντισταθούμε σε κάθε τι, που αλλοτριώνει τον εσωτερικό μας κόσμο.

            Η αλλαγή του χρόνου είναι απαραίτητο να γίνει εφαλτήριο, για μια αποτελεσματική εσωτερική επανάσταση. Μόνο καινούργιοι άνθρωποι εσωτερικά, μπορούν να οικοδομήσουν ένα καινούργιο κόσμο. Κόσμο αγάπης, ειρήνης, δικαιοσύνης, αδελφοσύνης, ισοπολιτείας και αξιοκρατίας.

            Και φυσικά γίνεται πραγματικότητα και το Χριστιανικό όραμα του «καινού ανθρώπου» και της «καινής κτίσεως».

            Ως Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε και να περιφρουρήσουμε όσα κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια, με κόπο και αγώνες.

            Με τις καλλίτερες ευχές μου να γίνουμε όλοι καινούργιοι άνθρωποι, στον καινούργιο κόσμο και να συνεχίσουμε την προσπάθεια να κτίζουμε ένα καλύτερο κόσμο για μας και τα παιδιά  μας, εύχομαι σε όλους του κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης υγεία και προκοπή στο 2008.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΣ
Επόμενο άρθροΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ