ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

1484398688
1484398688
Ο  Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις τελετές που έλαβαν χώρα στο  Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ´ και τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την ολοκλήρωση της τριήμερης επίσκεψης του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ στην Κωνσταντινούπολη, η θερμή υποδοχή του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ιδιαίτερα η Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες, δεν συνοδεύονται μόνο από ισχυρούς συμβολισμούς, αλλά έχουν και ουσιαστική σημασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως της θρησκευτικής πίστης κάθε ανθρώπου.

Έχουν ουσιαστική σημασία, γιατί στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα, τόσο στους λαούς, όσο και στους κυβερνήτες τους.

Το μήνυμα, πως καμία Θρησκευτική Πίστη δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την βία  που ασκούν οι άνθρωποι στους συνανθρώπους τους, κανένα πνευματικό πρόσχημα, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τον πόλεμο, την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

Πιστεύω ότι μήνυμα αυτό, οι λαοί, οι απλοί πολίτες του κόσμου, το έχουν υιοθετήσει και το συνοδεύουν με τις ελπίδες τους για ειρηνική συνύπαρξη και δημιουργική συνεργασία σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ελπίζω και είναι ευχή όλων, να φτάσει το μήνυμα αυτό και σε όλους όσους έχουν την εξουσία να διαχειρίζονται τις τύχες των λαών τους, λιγότερο ή περισσότερο ισχυρούς.

Θεωρώ ευλογία το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά αυτές τις ιστορικές στιγμές και τιμή μου το γεγονός, ότι τις έζησα εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ως επικεφαλής του ουσιαστικά αναβαθμισμένου σε αρμοδιότητες, ρόλο και κύρος, Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.»

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ Ι.ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ 16ου
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ 3Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ