ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ Ι.ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ 16ου

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη,  ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ιστορική συνάντηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Φτάνοντας σήμερα το απόγευμα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι για τη σημερινή Ευχαριστήρια Δοξολογία προς τιμήν του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στο Φανάρι και η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό σε μια μακρά πορεία θεολογικού διαλόγου. Όταν μιλάμε για την προσπάθεια των λαών και των εθνών να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται με βάση όσα τους ενώνουν και όχι όσα τους χωρίζουν, είναι ιδιαίτερα θετικό, να γίνεται το ίδιο και σε επίπεδο θεολογικό, θρησκευτικό. Η Πίστη στον Χριστό, η Πίστη σ Εκείνον που ήρθε να ενώσει και όχι να χωρίσει, οδηγεί στη συμφιλίωση, στη συνύπαρξη, στη συνεργασία. Και το πνεύμα αυτό της συμφιλίωσης, μέσα από τη θρησκευτική πίστη, περνάει και στους λαούς. Γι αυτό, βρισκόμαστε όλοι εδώ με ιδιαίτερη χαρά και ευλάβεια, με ιδιαίτερη συναίσθηση της ιστορικότητας της συνάντησης αυτής. Μια συνάντησης Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, για δεύτερη φορά μετά από αιώνες.»

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΆΙΡΕΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ