Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1484398718
1484398718
Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου τον υποδέχτηκε ο Υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποδίδοντας έτσι την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι ο κ. Καλαντζής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Το γεγονός υπογράμμισε ο ίδιος ο Παναγιότατος, θυμίζοντας, πως η επίσκεψη του κ. Καλαντζή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχε πραγματοποιηθεί κατά τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπογράμμισε την χαρά και την ικανοποίηση που αποκόμισε από την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμσε:

«Διαπιστώνοντας την αγάπης σας, την αγάπη των Θεσσαλονικέων καθ` όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην πόλη, αναχωρούμε εντός ολίγου, με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε φορά που ερχόμαστε εις την συμπρωτεύουσα. Διότι όπως είπα και σε διάφορες ομιλίες μου, οι ιστορικοί δεσμοί της Πόλεώς μας με τη Θεσσαλονίκη, είναι πάντα ζωντανοί, είναι ακατάλυτοι, και όταν δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνούμε, είτε εδώ είτε στην Πόλη, χαιρόμεθα ιδιαιτέρως και αισθανόμεθα να ζωνταντεύουν και να ενισχύονται αυτοί οι δεσμοί.»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής τόνισε:

«Παναγιότατε είναι ιδιαίτερη ευλογία για μας και για μένα προσωπικά,  η παρουσία σας εδώ. Μετά την μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός που με επέλεξε γι αυτή την θέση, είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω άγιους Ποιμενάρχες. Και οι τρεις Ποιμενάρχες, εδώ στη Θεσσαλονίκη, είναι άνθρωποι την ευλογία των οποίων χρειάζομαι και την έχω και το ξέρω. Όμως η σημερινή σας παρουσία είναι αυτό που έλειπε, δηλαδή η ευλογία της “κωλώνας” της Ορθοδοξίας, γιατί ας μην κρυβόμαστε, η Ορθοδοξία χωρίς το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν μπορεί να σταθεί. Η Ελλαδική Εκκλησία σαφώς κάνει σωστά αυτό που πρέπει, αλλά η παρουσία και μόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, αποτελεί τον “φάρο” της Ορθοδοξίας. Χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε την ευκαιρία αυτές τις μέρες να είμαστε μαζί, γιατί η ευλογία σας, η σοφία σας και η ευλογία του Θεού είναι αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Βέβαια, η Ελλάδα του 2006 δεν είναι η Ελλάδα του 1950. Η δική μας γενιά Παναγιότατε,  έχει την τύχη να έχει διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές. Μπορεί να ανήκουμε σε διάφορα κόμματα, αλλά πιστεύω ακράδαντα Παναγιότατε, ότι η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όποιο κόμμα κι αν ψηφίζει, έναν στόχο έχει. Να πάει μπροστά η Ελλάδα. Και προσωπικά έχω την άποψη, που σας έχω καταθέσει, πως καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Και όταν το γνωρίζεις αυτό, μπορείς να συνεργαστείς με τους άξιους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε.»

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, προσέφερε στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τρία δώρα, αναμνηστικά της χθεσινής επίσκεψής του στο Υπουργείο. Αντίγραφο του Χρυσού Στεφανιού με τον λόγο του Μ.Αλεξάνδρου, έναν ασημένιο δίσκο με εγχάρακτη επιγραφή και ένα προσωπικό δώρο.-

Φωτογραφίες από την επίσκεψη διανέμει για το Υπουργείο, ο φωτορεπόρτερ Νώντας Στυλιανίδης www.photoreportage.gr

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΕΜΠΑΡΓΚΟ 19¨00)
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Β´ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ