ΔΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ypes press002
ypes press002
Οι πολιτιστικοί πρεσβευτές της κάθε χώρας είναι τα έργα τέχνης που κινούνται στον χωροχρόνο με όχημα την αισθητική, αποτελώντας εικαστική παρέμβαση και σφραγίδα του τόπου.
Η περιοχή μας, η Μακεδονία και η Θράκη, δίνει το στίγμα της δυναμικής δημιουργικής έμπνευσης δεκάδων καλλιτεχνών, οι οποίοι διακρίνονται τόσο για το ύφος και την ποιότητα των έργων τους, όσο και για την καλλιτεχνική αξία τους στη μεγάλη πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά της χώρας.
Το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους νέους καλλιτέχνες – σε μια προσπάθεια στήριξης τους – να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα επίσημα εθιμοτυπικά δώρα που κατά καιρούς προσφέρει σε Έλληνες και ξένους επίσημους προσκεκλημένους , ως αναμνηστικά της επίσκεψης τους.
Τα έργα τέχνης θα πρέπει να είναι πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες, ξεχωριστής αισθητικής, με σαφείς αναφορές στα μνημεία, στο χαρακτήρα, στο χρώμα της περιοχής, σε διαστάσεις και υλικά που επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή μεταφορά τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν CD με φωτογραφίες των έργων σε υψηλή ανάλυση, σύντομη περιγραφή, κόστος, όπως και δυνατότητα αναπαραγωγής.

Υπόψιν κας Τσικώτη, τηλ. 2313 501326

 

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑ-Θ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ