ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ypes press002
ypes press002

Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Άστεγων με την υποστήριξη όλων των Φορέων

Οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα των άστεγων της Θεσσαλονίκης δόθηκε σήμερα το μεσημέρι (27/3/06), στη σύσκεψη των εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε εκ νέου στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, υπό την προεδρία του υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή.

Η πρωτοβουλία του κ. Καλαντζή, να υπάρξει μία συγκροτημένη και ενιαία πολιτική στο ζήτημα, βρήκε τη θετική ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Έτσι, με εισήγηση των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, της Νομαρχίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Α´ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί καταρχήν  ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Αστέγων με τη συνδρομή όλων των φορέων της πόλης. Σε αυτό θα προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες καθώς και υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, στο Κέντρο θα παρέχεται και βοήθεια για την εξεύρεση εργασίας.

Για τη φιλοξενία των αστέγων εξασφαλίσθηκε ήδη μόνιμη στέγη σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», ενώ  ξεκίνησε η αναζήτηση και άλλων διαμερισμάτων, σε σημεία της Θεσσαλονίκης που να εξυπηρετούν χωροταξικά τους ενδιαφερόμενους.

Επιπρόσθετα, θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη «Στέγη Αστέγων» που λειτουργεί στην οδό Φιλίππου.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης ευχαρίστησε όλους τους φορείς της πόλης, για τη μέχρι τώρα συμβολή τους στην προστασία και περίθαλψη των άστεγων, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας η οποία, όπως υπογράμμισε, θα υποστηρίζεται και θα ενισχύεται συνεχώς από όλους.

Προηγούμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Επόμενο άρθροΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ