ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Μετά από πρόταση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή στη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων που συγκάλεσε στο Υπουργείο

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου 2006, προσκάλεσε τους αρμόδιους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και  προήδρευσε σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαντζής ενημερώθηκε εκτενώς για το πρόβλημα και άκουσε τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων. Μετά από πρόταση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς επιτροπής η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των αναγκαίων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στην επιτροπή, της οποίας θα προεδρεύει ο κ. Καλαντζής, με αναπληρωτή το γενικό γραμματέα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας καθηγητή Γιώργο Τσιότρα, θα συμμετέχουν επίσης ο Δήμος και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, η Τροχαία καθώς και εκπρόσωπος των εμπλεκομένων φορέων.

Στα καθήκοντα της επιτροπής θα είναι η ιεράρχηση, εντός 15 ημερών, των παρεμβάσεων που μπορούν να εκτελεστούν άμεσα αλλά και η έναρξη καμπάνιας, με στόχο την ενεργοποιήση των πολιτών, ώστε όλοι να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι γνωστό, υπαρκτό και με πολλές παραμέτρους. Η οριστική επίλυσή του απαιτεί την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία, πάρκινγκ κ.α.). Μέχρι τότε όμως απαιτούνται ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που θα ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία των πολιτών.

Εμείς αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μόνιμη, διαρκής επιτροπή, ολιγομελής, η οποία θα διαπιστώνει τα προβλήματα και θα καταθέτει προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιούνται άμεσα με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Δεν μπορούμε σήμερα να συζητάμε τι θα γίνει σε 10 χρόνια όταν ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα. Καλώς είναι και ορθώς προχωράνε τα μεγάλα έργα. Θέλουμε όμως να βρούμε λύσεις που θα είναι απλές, εφικτές και γρήγορα υλοποιήσιμες ώστε να  βοηθηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους.  

Έτσι, η Επιτροπή θα εξετάζει τα προβλήματα και θα παρεμβαίνει με συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε σύμμαχο τον πολίτη για αυτό και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστό ότι για ένα φιλικό αστικό περιβάλλον, για μία πιο ανθρώπινη πόλη και για λιγότερο κυκλοφοριακό απαιτείται η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Στη σύσκεψη μετείχαν: ο γ.γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθηγητής Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο γ.γ. του ΥΜΑ-Θ καθηγητής Λουκάς Ανανίκας καθώς και οι ηγεσίες: της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Ιδιωτικών Επιβατικών Αυτοκινήτων Ταξί «Ο ΕΡΜΗΣ», του Συνδικάτου Οδηγών Εμφιαλωμένων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Εμφιαλωμένων Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ
Επόμενο άρθροΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006