ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006

ypes press002
ypes press002

Θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της  Πέμπτης 30 Μαρτίου 2006, αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Καλαντζής θα παρακολουθήσει τη μεγαλειώδη παρέλαση της ελληνικής ομογένειας, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 2 Απριλίου, στις 13:00, τοπική ώρα.  Νωρίτερα, στις 10:00 τοπική ώρα, θα παραστεί και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας στην επίσημη δοξολογία, που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο υπουργός θα έχει συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, με το δήμαρχο Νέας Υόρκης κ. Michael Bloomberg, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, με στελέχη και δημοσιογράφους των ομογενειακών ΜΜΕ.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006

19:30 τοπική ώρα.
· Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, στο ξενοδοχείο Crystal Palace της Αστόρια. Ομιλία υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Σάββατο 1 Απριλίου 2006

19:00  τοπική ώρα.
· Επίσημη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, προς τιμήν των τελεταρχών και επισήμων της παρέλασης, στο ξενοδοχείο Hilton New York. Ομιλία υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Κυριακή 2 Απριλίου 2006

10:30 τοπική ώρα
· Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης.

12:00 τοπική ώρα
· Προσέλευση επισήμων στο ξενοδοχείο Jurneirah Essex House. Χαιρετισμός υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

13:00 τοπική ώρα.
· Έναρξη παρέλασης στην 5η Λεωφόρο.

18:00 τοπική ώρα.
· Δεξίωση της γενικής προξένου προς τιμήν των επισήμων.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2006

09:00 τοπική ώρα.
· Επίσκεψη Προεδρικής Φρουράς στην Αρχιεπισκοπή.

Προηγούμενο άρθροΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ