ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

ypes press002
ypes press002
Με πρωτοβουλία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, οι σύνεδροι που συμμετέχουν στο διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Η καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος», που άρχισε στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει η Εναλλακτική Έδρα Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για τη ΝΑ Ευρώπη, , επισκέφθηκαν την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές και οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και παρακολούθησαν τo Ψηφιακό Πολυθέαμα σε σφαιρική οθόνη «Μακεδονία – Θράκη Άνθρωποι και Ιστορία», που είναι μια παραγωγή του ΥΜΑ-Θ.

Το Ψηφιακό Πολυθέαμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, επιχειρεί με πρωτοποριακό, εύληπτο, περιεκτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και της Θράκης, μιας ευαίσθητης περιοχής που γειτνιάζει με διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.

Η παραγωγή προβάλλεται τρισδιάστατα στο Πλανητάριο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας, το οποίο έχει καταστεί κέντρο εκατοντάδων επισκεπτών  όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από γειτονικές χώρες.

Το σεμινάριο διοργανώνουν η Εναλλακτική Έδρα Θεσσαλονίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για τη ΝΑ Ευρώπη και η Πρωτοβουλία για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος του Συμφώνου. Υποστηρίζεται από το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών. 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 01- 02 / 02 / 06
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ “21ΗΣ AGROTICA”