Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

ypes press002
ypes press002

Που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρία

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το βράδυ της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2006, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 4ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συμποσίου με θέμα την Αρτηριακή Υπέρταση, το οποίο διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, έως το ερχόμενο Σάββατο, η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρεία.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, κηρύσσοντας την έναρξη του Συμποσίου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιλογή του θέματος, «που απασχολεί», όπως είπε, «μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, οποιασδήποτε ηλικίας», μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι η επιστημονική αυτή συνάντηση “ανοίγει” νέους ορίζοντες στον κλάδο και συνεισφέρει τα μέγιστα στη διεύρυνση της γνώσης γύρω από το ύψιστο αγαθό όλων, την υγεία. Είναι προφανής η ανάγκη σωστής και έγκαιρης ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης και προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώ ιδιαίτερα ωφέλιμη την συνεργασία κυβέρνησης, ιατρικών συλλόγων και ιατρικών εταιριών. Πιστεύω ότι έτσι μόνον επιτυγχάνεται, αφενός η ενημέρωση του ιατρικού κόσμου πάνω στις σύγχρονες απόψεις για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης και αφετέρου η εφαρμογή των σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά προτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

*******************

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΣΤΟ 4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

 

Αγαπητέ πρόεδρε της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας καθηγητά  Νικόλαε Λευκέ,
Αγαπητοί σύνεδροι,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να κηρύξω την έναρξη των εργασιών του συμποσίου σας, με το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο στην εποχή μας θέμα της αρτηριακής υπέρτασης.

Η αρτηριακή υπέρταση είναι πράγματι μια πολύ διαδεδομένη νόσος, η οποία εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η ανάγκη σωστής και έγκαιρης ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης είναι προφανής, καθώς, με τον τρόπο αυτό, μειώνεται o καρδιαγγειακός κίνδυνος, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και αυξάνεται τα προσδόκιμο επιβίωσης των υπερτασικών ασθενών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα ωφέλιμη είναι η συνεργασία κυβέρνησης, ιατρικών συλλόγων και ιατρικών εταιριών, καθώς έτσι επιτυγχάνεται αφενός η ενημέρωση του ιατρικού κόσμου πάνω στις σύγχρονες απόψεις σε θέματα αρτηριακής υπέρτασης και αφετέρου η εφαρμογή των σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά προτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, σημαντική παράμετρος είναι και η ενημέρωση του υπερτασικού ασθενούς και του περιβάλλοντός του για τη σοβαρότητα και τις κοινωνικές επιπτώσεις της υπέρτασης, με κατάλληλες ενημερωτικές διαλέξεις σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμών.

Στο πνεύμα αυτό, θεωρώ αξιόλογη την προσπάθεια της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας να οργανώνει συνέδρια σε πανελλήνιο επίπεδο, όπου ο Έλληνας θεράπων ιατρός έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους ειδικούς επιστήμονες της χώρας μας και να παρακολουθήσει διαλέξεις ξένων προσκεκλημένων επιστημόνων, ειδικών στην υπέρταση, που μεταφέρουν τη δική τους πολύτιμη εμπειρία.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του προγράμματος του συμποσίου σας μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι τις μέρες αυτές θα αναπτυχθούν, στα διάφορα επιστημονικά τραπέζια, πάρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Πέρα από αυτά που αφορούν στη βασική έρευνα πάνω στην παθογένεση της νόσου, θα συζητηθούν και θέματα της καθημερινής πρακτικής, όπως υπέρταση και ψυχολογικά στρες, άσκηση και υπέρταση, οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη νόσο στην έγκυο γυναίκα και άλλα ενδιαφέροντα.

Είναι βέβαιο ότι η επιστημονική σας αυτή συνάντηση «ανοίγει» νέους ορίζοντες στον κλάδο και συνεισφέρει τα μέγιστα στη διεύρυνση της γνώσης γύρω από το ύψιστο αγαθό όλων, την υγεία.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να τονίσω πως η προσφορά σας προς τους συνανθρώπους μας και το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Κυρίως τη στήριξη της πολιτείας –την οποία και έχετε- στις προσπάθειές σας για  επιστημονική μελέτη και έρευνα.

Με αυτές τις σκέψεις κηρύσσω την έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Συμποσίου της Αρτηριακής Υπέρτασης και εύχομαι οι ημέρες που θα ακολουθήσουν να είναι γόνιμες από πλευράς εργασιών και ευχάριστες από πλευράς διαμονής – ιδιαίτερα σε όσους επισκέπτονται την πόλη από άλλες περιοχές.

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 01- 02 / 02 / 06
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ “21ΗΣ AGROTICA”