Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΙΝΔΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ) ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

ypes press002
ypes press002

Για το τμήμα του έργου περιοχής Πεύκων

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2005, στο κοινοτικό κατάστημα της Κοινότητας Πεύκων, εγκαινίασε το τμήμα του έργου της ΕΥΑΘ Παγίων στην περιοχή Πεύκων: «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακάθαρτων περιοχών Σίνδου (Δήμου Εχέδωρου) και κοινότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης».

Μιλώντας για τη σημασία του έργου ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που επιτέλους υλοποιείται, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Είναι η απαρχή μίας νέας εποχής για την κοινότητα των Πεύκων καθώς, όχι μόνον αποκαθίστανται οι σχέσεις των πολιτών με το περιβάλλον, αλλά επανακτάται και η ιστορική φυσιογνωμία της κοινότητας» και υπογράμμισε πως: «Η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης δε συμβάλλει μόνο στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου, αλλά και στη διασφάλιση της ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα μέσω του οποίου υδροδοτείται η πόλη της Θεσσαλονίκης».

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: «διαθέτει εξαιρετικό φυσικό κάλλος και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες τις οποίες πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε όσο μπορούμε».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης, επισήμανε: «Σήμερα, βλέπουμε το παρόν και το μέλλον της περιοχής με αισιοδοξία και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη της κοινότητας των Πεύκων είναι συντεταγμένη με τις προδιαγραφές της αειφορίας και της περιβαλλοντικής προστασίας».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Εγκαίνια του Έργου :
    

«Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχών Σίνδου
( Δήμου Εχεδώρου) και Πεύκων Θεσσαλονίκης»

(Για το τμήμα του έργου περιοχής Πεύκων)

Προϋπολογισμός έργου :Σύμβασης με ΦΠΑ : 6.489.722,49 ευρώ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά :Περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ακαθάρτων συνολικού μήκους 20.000 μ. στην κοινότητα Πεύκων, με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεων, (πλέον των 490)
Χρονική Διάρκεια  :  Δεκαοκτώ (18) μήνες.
Τελικός Μειοδότης :  Η «Ελληνική Υδροκατασκευή Α.Ε.».
Ημερομηνία Υπογραφής
Σύμβασης   :  Η 20η Οκτωβρίου 2005.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινότητα Πεύκων
(Οικισμός Πεύκων)

Για την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης της Κοινότητας Πεύκων προβλέπεται η τοποθέτηση αγωγών συνολικού μήκους 20.850 μέτρων, διατομών Φ250 (8.000 μ.) Φ 315 (2.000 μ.) και  έως Φ630, από PVC σειράς 41 με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεων , που θα εξυπηρετήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΙΝΔΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ) ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΥΚΩΝ

Θεσσαλονίκη, 14 Δεκεμβρίου 2005

«Κυρίες και Κύριοι,

Είναι μία ξεχωριστή ημέρα η σημερινή για την πανέμορφη κοινότητα των Πεύκων.

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής επιτέλους υλοποιείται αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, καθώς η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης δε συμβάλλει μόνο στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου αλλά και στη διασφάλιση της ποιότητας του υδροφόρου ορίζοντα μέσω του οποίου υδροδοτείται η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Είναι η απαρχή μίας νέας εποχής για την κοινότητα των Πεύκων καθώς όχι μόνον αποκαθίστανται οι σχέσεις των πολιτών με το περιβάλλον, αλλά επανακτάται και η ιστορική φυσιογνωμία της κοινότητας.

Η περιοχή διαθέτει εξαιρετικό φυσικό κάλλος και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο που από τις αρχές της 10ετίας του 1960 αποτέλεσε παραθεριστικό θέρετρο για πολλούς Θεσσαλονικείς αλλά και προορισμός πολλών ασθενών για την αποκατάσταση της υγείας τους. Το γεγονός ότι σ’ αυτήν εδώ την κοινότητα λειτουργεί ένα εκ των μεγαλυτέρων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, το «Παπανικολάου» (που ήταν το παλαιό Σανατόριο), αποδεικνύει την κλιματική ιδιαιτερότητά της που είναι και το μεγάλο της συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε όσο μπορούμε.

Δυστυχώς, η οικιστική ανάπτυξη που συντελέστηκε τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια στρατηγικών προστασίας του περιβάλλοντος από την Κεντρική Διοίκηση, έφεραν την περιοχή αντιμέτωπη με το πρόβλημα της οικολογικής επιβάρυνσης.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, βλέπουμε το παρόν και το μέλλον της περιοχής με αισιοδοξία και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη της κοινότητας των Πεύκων είναι συντεταγμένη στις προδιαγραφές της αειφορίας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Κυρίες και Κύριοι,

Η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης είναι σήμερα μια υγιής εταιρία, η οποία βελτιώνει συνεχώς τη λειτουργία της, εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται δυναμικά, με σχέδιο και προγραμματισμό, παρέχοντας άρτιες υπηρεσίες στον πολίτη.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ως εποπτεύον φορέας, φροντίζει για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και της Ε.Υ.Α.Θ. Παγίων.

Πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με χαμηλό κόστος για τους καταναλωτές. Κύριο μέλημά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος. Με συγκροτημένο σχέδιο και μεθοδικότητα προχωρούμε με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και του νομού.

Με τα σημερινά εγκαίνια δεν σταματούμε αλλά προχωρούμε μπροστά ακόμη πιο δυναμικά. Για το 2006 προγραμματίζουμε την επέκταση της υδροδότησης και αποχέτευσης κι άλλων δήμων του Νομού, όπως, λόγου χάρη, στη Μίκρα και το Ωραιόκαστρο.

Στοχεύουμε να αποκαταστήσουμε, τη σχέση των πολιτών με το Θερμαϊκό Κόλπο, αλλά και με τις δύο εταιρίες.

Τα δεδομένα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να χαράσσουμε τις στρατηγικές μας με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον. Ακολουθούμε τους κανόνες της αγοράς, χωρίς αυτό να γίνετε εις βάρος του κοινωνικού χαρακτήρα της αποστολής μας.

Θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και Παγίων, για την εξαιρετική δουλειά, τον προγραμματισμό και τη χάραξη των στρατηγικών τους, που οδήγησαν σε αυτά τα επιτυχή αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο πετυχημένη θα είναι η πορεία τους και το 2006.

Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διαχειριστική Αρχή, την Νομαρχία, το κοινοτικό συμβούλιο και του φορείς της κοινότητας Πεύκων για την αγαστή συνεργασία τους, που οδήγησε στην ολοκλήρωση του έργου που εγκαινιάζουμε.

Με την ευχή για αίσιο τέλος των εργασιών, συγχαίρουμε και την ανάδοχο εταιρία «Ελληνική Υδροκατασκευή Α.Ε.».

Καλορίζικο το έργο.

Σας ευχαριστώ». 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ: “ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ