Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2005, απηύθυνε χαιρετισμό στην «Εκδήλωση Αγάπης», που οργάνωσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Τσιαρτσιώνης, χαρακτήρισε την εκδήλωση «θεσμό της πόλης» και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, αλλά και στους χορωδούς και μουσικούς που συμμετείχαν.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, με τις ιδιαίτερες ικανότητες, δυνατότητες και τα προσόντα του» και τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτή η αντίληψη επιβάλλεται να γίνει στάση ζωής από όλους μας. Άλλωστε, στην εποχή μας, όλοι μπορούν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν, να στελεχώσουν υπηρεσίες, εταιρίες και οργανισμούς. Κανείς δεν περισσεύει».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης επισημαίνοντας: «Στόχος μας είναι η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, με νομοθετικό έργο, επιτυγχάνουν την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, που μεγάλωσαν το χάσμα και την ανισότητα.

Ήδη άρχισαν να αποδίδουν:

– Η παροχή της ειδικής πιστοποίησης σε φορείς της Πρόνοιας και σε Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).

– Η ενεργοποίηση των δράσεων του Γ´ Κ.Π.Σ. για την επιμόρφωση και την αυτόνομη διαβίωση

– Η παράλληλη  προετοιμασία του σχεδίου δράσης για το Δ´ Κ.Π.Σ.

– Η έκδοση της “κάρτας Αναπηρίας”, που βάζει τέλος στην ηθική φθορά και την ταλαιπωρία των αναπήρων, καθώς πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για  το σύστημα ταξινόμησης και αξιολόγησης της αναπηρίας».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, από όλους ανεξαιρέτως, λέγοντας ότι: «η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα. Ο σεβασμός σε αυτά τα δύο είναι δείγμα πολιτισμού και βαθύτατου αλτρουισμού. Σε μία ευνομούμενη κοινωνία, όλοι μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες ικανότητές και δεξιότητές τους. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς περιορισμούς».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΙΝΔΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ) ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΥΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 17 /12/2005