Ο ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ypes press002
ypes press002

“Προετοιμαζόμαστε, αναβαθμιζόμαστε, ανυπομονούμε να σας δεχτούμε πάλι στην πατρίδα”

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12/2004, ΩΡΑ 10:00

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2004, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στη συνεδρίαση του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), η οποία  πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2004.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης  καλωσόρισε τους ομογενείς, τους οποίους χαρακτήρισε ως τους πιο αποτελεσματικούς πρεσβευτές της πατρίδας μας σε 140 χώρες, στις πέντε ηπείρους. «Θέσατε γερές βάσεις. Επάνω σ’ αυτές, ευτυχώς, βαδίζει και η νεολαία της τέταρτης γενιάς του απόδημου ελληνισμού», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχετικά με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, ο υπουργός ανέφερε πως «έχει καταστεί στη συνείδηση όλων ως μοναδικό δικτυακό εργαλείο επικοινωνίας ανά τον κόσμο. Η ωριμότητα και η κατασταλαγμένη εμπειρία που αποκτήθηκε τα χρόνια που πέρασαν, μας παροτρύνουν να έχουμε την πεποίθηση ότι με αυτόν, τον -παρότι ανηφορικό, ωστόσο γοργό- βηματισμό, θα πορευθεί το δίκτυο και στο μέλλον».

«Δύο από τα πιο βασικά μελήματα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ελληνικής Παιδείας και η ενδυνάμωση των ομογενειακών οργανώσεων. Παράλληλα, η Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τη διάσπαρτη σε όλο τον κόσμο ομογένεια μας», επισήμανε ο υπουργός και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα προετοιμάζεται, αναβαθμίζεται και ανυπομονεί να σας δεχτεί πάλι στην “αγκαλιά” της, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη ζωή σας στην πατρίδα».

Τέλος, ο ΥΜΑ-Θ κάλεσε όλους να μη σταματήσουν τις προσπάθειές τους, ώστε οι Έλληνες, όπου γης, να ομονοούν για τα μεγάλα και τα σπουδαία του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος, που αφορούν την πατρίδα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 
“Κυρίες και κύριοι,
Αξιότιμε κύριε Άντριου Άθενς,

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα, που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Ανάμεσα σε εσάς, που μπορεί να μη διαμένετε πια στην Ελλάδα, αλλά έχετε την Ελλάδα μέσα στο νου και την καρδιά σας – και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και γι αυτό η Συνέλευσή σας πρέπει να εκπέμψει μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας, συνένωσης των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, ως Έλληνας, αλλά και ως πολιτικός, σε σας που με τις προσπάθειές σας, ενώνετε και προβάλλετε τον Ελληνισμό, προκειμένου να εξελιχθεί σε μία σημαντική δύναμη επιρροής σε όλο τον κόσμο. Είναι η δική σας στάση που παρακινεί κάθε Έλληνα και Φιλέλληνα να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και την ελληνική καταγωγή μας.

Είστε και πρέπει να είστε αδιαμφισβήτητα, οι πιο αποτελεσματικοί πρεσβευτές της πατρίδας μας σε 140 χώρες, στις πέντε ηπείρους.

Θέσατε γερές βάσεις. Επάνω σ’ αυτές, ευτυχώς, βαδίζει και η νεολαία της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί  την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις των ιδιαίτερων πατρίδων, κρατώντας άσβεστη την ορθόδοξη πίστη και τα ιδεώδη του Έθνους.

Εσείς πρέπει να αποτελέσετε τις «γέφυρες» διαπολιτισμικού διαλόγου και διεθνικής συνεργασίας, απαραίτητης για την οικοδόμηση ενός σίγουρου, ειρηνικού και καρποφόρου μέλλοντος, προβάλλοντας ταυτόχρονα  τα ευγενέστερα ιδεώδη του έθνους.

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού έχει καταστεί στη συνείδηση όλων ως μοναδικό δικτυακό εργαλείο επικοινωνίας ανά τον κόσμο. Η ωριμότητα και η κατασταλαγμένη εμπειρία που αποκτήθηκε τα χρόνια που πέρασαν μας παροτρύνουν να έχουμε την πεποίθηση ότι με αυτόν, τον παρότι ανηφορικό, ωστόσο γοργό, βηματισμό θα πορευθεί το δίκτυο και στο μέλλον.

Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία όλων όσοι εργάζονται με στόχευση και συνέπεια. Εσείς είστε αυτοί, που δίνετε κομμάτια από την ψυχή σας, όλων αυτών που μας δίνουν το «στίγμα» για να προχωράμε μπροστά και να αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία και πίστη το μέλλον.

Θέλω να γνωρίζετε ότι εμείς, εδώ στην Ελλάδα, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες σας. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες σας. Ανησυχούμε όταν δεν ομονοείτε. Είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα διατηρήσεως και προόδου του παγκόσμιου ελληνισμού. Στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες σας και αξιολογούμε κάθε γόνιμη σκέψη, ιδέα και πρότασή σας.

Δύο από τα πιο βασικά μελήματα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ελληνικής παιδείας και η ενδυνάμωση των ομογενειακών οργανώσεων. Παράλληλα, η Βουλή των Ελλήνων βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τη διάσπαρτη σε όλο τον κόσμο ομογένεια μας.

Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του προεδρείου σας, να είστε σίγουροι ότι θα αποτελέσουν σημαντικό συμβουλευτικό εργαλείο στα χέρια της Πολιτείας.

Της πολιτείας που προετοιμάζεται και αναβαθμίζεται. Της Ελλάδας που ανυπομονεί να σας δεχτεί πάλι στην «αγκαλιά» της, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη ζωή σας στην πατρίδα.

Σας καλώ όλους να μη σταματήσετε τις προσπάθειες για σύμπνοια των Ελλήνων στα μεγάλα και τα σπουδαία του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Από τη Θεσσαλονίκη, την έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, σας εύχομαι καλή διαμονή και κάθε επιτυχία στη συνάντησή σας, ελπίζοντας να βρεθώ κοντά σας με την πρώτη ευκαιρία.

Σας ευχαριστώ πολύ”.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ”
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ