Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ”

ypes press002
ypes press002

Έκδοση ΥΜΑ-Θ

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2005, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κυβερνείο Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το βιβλίο με τίτλο «Η συμβολή του ελληνικού πνεύματος στην εξάπλωση της ευρωπαϊκής ιδέας».

Πρόκειται για έκδοση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του ΥΜΑ-Θ.

Η συγγραφή του βιβλίου έγινε από τη δρα Φιλοσοφίας κ. Σωτηρία Τριαντάρη – Μαρά, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας, πρόεδρος της οποίας είναι η κ. Νέλλη Ζήκα – Τσελεμέγκου.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σ’ αυτό το βιβλίο, με συνοπτικό και σαφή τρόπο, παρουσιάζεται ο “άρρηκτος δεσμός” της αρχαίας ελληνικής ανθρωπιστικής παιδείας  με τις αρχές της ενωμένης Ευρώπης.

Με τεκμηριωμένο δε τρόπο παρουσιάζονται γεγονότα, ιδέες  και άνθρωποι από τον ελλαδικό χώρο που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πορεία της ανθρωπότητας».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του βιβλίου, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναφέρθηκε «στην ισοκράτεια αντίληψη για την πανελλήνια ενότητα η οποία» όπως είπε «αποτελεί θεμελιώδη αρχή της πανευρωπαϊκής ενότητας», ενώ έκανε ειδική μνεία στην προσωπικότητα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη συνεισφορά του βυζαντινού πολιτισμού στη διαμόρφωση της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκέψης και ιδιαίτερα στη σημαντική συμβολή των ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου.

Προηγούμενο άρθροΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 90.000 € ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ