Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: “ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΠΟΛΗ”

ypes press002
ypes press002

Που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2005, παραβρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «Το Μετρό σας ταξιδεύει στην κινηματογραφούπολη», που πραγματοποιήθηκε, παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων και πολιτών, στη στάση Σύνταγμα του Μετρό, στην Αθήνα.
Η έκθεση περιλαμβάνει μέρος από τις περίφημες γιγαντοαφίσες της συλλογής HELLAFI του Μουσείου, καθώς επίσης σειρά σπάνιων φωτογραφιών από παλαιότερες διοργανώσεις του Φεστιβάλ. Εικονικές και τρισδιάστατες κατασκευές, αναπαραστάσεις σημείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και τρέιλερ από ταινίες που διαγωνίζονται φέτος, συμπληρώνουν την έκθεση.

Πρόκειται για μια άμεση και πρακτική απόδειξη της άρρηκτης  σχέσης των πόλεων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με πρωταγωνιστή το σινεμά, αλλά κατ’ επέκταση και για πολλές άλλες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Η Μακεδονία και η Θράκη αποτελούν περιοχές με διαχρονικά έντονο πολιτισμικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό ενδιαφέρον, ωστόσο, για την κοινή γνώμη του εξωτερικού, δε συμπεριλαμβάνονται, στις πλέον γνωστές περιοχές της Ελλάδας.

«Στην κατεύθυνση αυτή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιαρτσιώνης, «το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προχωρά στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ταυτοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης, για την περαιτέρω συγκροτημένη διεθνή προβολή τους. Οι πρωτοβουλίες μας αυτές ξεκινούν με δράσεις μέσω του Πολιτισμού και θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

»Σκοπός μας είναι να κατοχυρωθούν στη συνείδηση του διεθνούς ακροατηρίου οι δύο αυτές περιοχές της Ελλάδας ως δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές περιφέρειες, ελκυστικές για επενδύσεις στις γύρω περιοχές και ως τόποι ιδιαίτερου φυσικού πλούτου, ιστορίας και πολιτισμού».

«Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η συνεργασία του ΥΜΑ-Θ με το Φεστιβάλ και το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο ΥΜΑ-Θ.   

Η έκθεση, που άνοιξε για το κοινό στις 14 Νοεμβρίου 2005, θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2005. Συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  με τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, της «Αττικό Μετρό» και του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 46ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ