Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ 25Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2005 κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε τη μεγάλη σημασία του συνεδρίου, λέγοντας πως «η ιατρική αυτή συνάντηση αποτελεί πραγματικά μια κορυφαία επιστημονική εκδήλωση, αφού τα μέλη της μπορούν να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και παράλληλα να ενημερωθούν  για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις και τεχνικές της γαστρεντερολογίας. Η συνεχής ενημέρωση και η διάχυση της γνώσης έχει καθοριστική σημασία για την διατήρηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην υποχρέωση που έχει η πολιτεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών τονίζοντας ότι  «η πολιτεία οφείλει να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα, που στηρίζουν μια ολοκληρωμένη πολιτική υγείας, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, τις αρχές της ηθικής και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της ποιότητάς της. Η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει να διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη ελευθερία επιλογής από τους πολίτες».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία του ιατρικού λειτουργήματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ιατρός γαρ ανήρ πολλών αντάξιος άλλων αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Και είμαι βέβαιος ότι, όλοι σας, έχετε ενστερνιστεί αυτές τις αρχές που θεμελίωσαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι».

Το «Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ετήσια ιατρικά συνέδρια της χώρας με διεθνή αναγνώριση. Κατά τη διάρκεια των τετραήμερων εργασιών του θα διεξαχθεί μετεκπαιδευτικό σεμινάριο και νοσηλευτική ημερίδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ΣΤΟ 25Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ”

Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2005

Αγαπητοί σύνεδροι
Εκλεκτοί παριστάμενοι
Κυρίες και κύριοι

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθώ στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας και με ιδιαίτερη ικανοποίηση να κηρύξω την έναρξη των εργασιών του.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των μεγαλύτερων Ελληνικών Συνεδρίων, καθώς συγκεντρώνει υψηλές επιστημονικές και διεθνείς συμμετοχές.

Η ιατρική αυτή συνάντηση αποτελεί πραγματικά μια κορυφαία επιστημονική εκδήλωση, αφού τα μέλη της μπορούν να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και παράλληλα να ενημερωθούν  για όλες τις σύγχρονες εξελίξεις και τεχνικές της γαστρεντερολογίας.

Η συνεχής ενημέρωση και η διάχυση της γνώσης έχει καθοριστική σημασία για την διατήρηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας διασφαλίζουν την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενειών, με κύριο στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Άλλωστε, η προστασία της υγείας αποτελεί πρώτιστη πολιτική και κοινωνική ευθύνη. Η πολιτεία οφείλει να εγγυάται και να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Έχει την υποχρέωση να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα, που στηρίζουν μια ολοκληρωμένη πολιτική υγείας, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, τις αρχές της ηθικής και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της ποιότητάς της.
Η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει να διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη ελευθερία επιλογής από τους πολίτες.
Γνωρίζετε, εσείς, πολύ καλύτερα από τον καθένα, ότι την υγεία πρέπει να διέπουν οι αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.
Ελευθερία στην επιλογή, ισότητα στην αντιμετώπιση, αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.
 «Ιατρός γαρ ανήρ πολλών αντάξιος άλλων» αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Και είμαι βέβαιος ότι, όλοι σας, έχετε ενστερνιστεί αυτές τις αρχές που θεμελίωσαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.
Εύχομαι, από όποια θέση κι αν υπηρετείτε την γαστρεντερολογία, το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο, θα σας δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία εμπλουτισμού των επιστημονικών σας γνώσεων και εμπειριών.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καλή επιτυχία και καλή διαμονή σε όλους τους συνέδρους.
Σας ευχαριστώ

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ 25Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ FUTURE PARK ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η HELEXPO KAI H Ε-GLOBAL ΣΤHN “INFOSYSTEM 2005”