Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Θ. ΣΤΗΝ 70Η Δ.Ε.Θ.

ypes press002
ypes press002

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2005, εγκαινίασε το περίπτερο της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.), στις εγκαταστάσεις της 70ής  Διεθνούς  Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης είναι σήμερα μια υγιής εταιρία, η οποία βελτιώνει συνεχώς τη λειτουργία της, εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται δυναμικά, με σχέδιο και προγραμματισμό, παρέχοντας άρτιες υπηρεσίες στον πολίτη» και επισήμανε πως «το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ως εποπτεύουσα αρχή, φροντίζει για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ε.Υ.Α.Θ., δηλαδή για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με χαμηλό κόστος για τους καταναλωτές.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, τονίζοντας πως «το επενδυτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται χωρίς αποκλίσεις». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να  υπογραμμίσει ότι τέθηκε σε νέα βάση η σχέση των πολιτών με τον Θερμαϊκό Κόλπο, αλλά και με την Εταιρία, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός, «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, με τον επιτυχή βιολογικό καθαρισμό, εμφανίσθηκαν ξανά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ερασιτέχνες ψαράδες, ενώ έπειτα από πολλά χρόνια οι τουριστικές ακτές από την Περαία ως τη Νέα Μηχανιώνα γεμίζουν από λουόμενους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσιαρτσιώνης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως: «Το περίπτερο αυτό, της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., θα προβάλλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τη σημαντική δουλειά που γίνεται» και αμέσως μετά παρακολούθησε τη «Γιορτή Νερού», η οποία ακολούθησε, με τη συμμετοχή των παιδιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

*****************

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Υ.ΜΑ.-Θ. ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
 ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. ΣΤΗΝ 70Η Δ.Ε.Θ.

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2005

«Αξιότιμε κ. Σταύρο Χατζηπέτρου και κ. Γεώργιε Σκόδρα,
Αγαπητοί εργαζόμενοι της Εταιρίας,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για να εγκαινιάσουμε το περίπτερο της Εταιρείας Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.). Για να εγκαινιάσουμε, παράλληλα, τη νέα εποχή στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης είναι σήμερα μια υγιής εταιρία, η οποία βελτιώνει συνεχώς τη λειτουργία της, εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται δυναμικά, με σχέδιο και προγραμματισμό, παρέχοντας άρτιες υπηρεσίες στον πολίτη.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ως εποπτεύον φορέας, φροντίζει για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ε.Υ.Α.Θ., δηλαδή για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με χαμηλό κόστος για τους καταναλωτές.

Η είσοδος της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών σηματοδότησε μια νέα περίοδο, αφού συνέπεσε με την εποχή που η Ε.Υ.Α.Θ. έχει αποκτήσει όλη την απαραίτητη υποδομή για την εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση, τόσο των σημερινών, όσο και των μελλοντικών -σε μεγάλο βάθος χρόνου-, αναγκών μιας σύγχρονης μεγάλης πόλης.

Κυρίαρχο στοιχείο της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., τη στιγμή αυτή, είναι το «άνοιγμά» της στον ανταγωνισμό, ανεξάρτητα από την διατήρηση του μονοπωλιακού της χαρακτήρα.  Έτσι, για το 2006 προγραμματίζεται να επεκταθεί, να υδρεύσει και να αποχετεύσει κι άλλους δήμους του Νομού.

Παράλληλα, για να αυξήσει τα έσοδά της η Εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει νέα πεδία δραστηριοτήτων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας σε δήμους και συναφή επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες. Το επενδυτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται χωρίς αποκλίσεις.

Όσο για τα νέα έργα; Αρχίζουν άμεσα, εντός του 2005. Αυτά, ολοκληρώνουν το αποχετευτικό δίκτυο στις τουριστικές περιοχές και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Κυρίες και κύριοι,

Καταφέραμε –επιτέλους- να θέσουμε σε νέα βάση, να αποκαταστήσουμε, τη σχέση των πολιτών με το Θερμαϊκό, αλλά και με την Εταιρία.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, με τον επιτυχή βιολογικό καθαρισμό, εμφανίσθηκαν ξανά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ερασιτέχνες ψαράδες, ενώ έπειτα από πολλά χρόνια οι τουριστικές ακτές από την Περαία ως τη Νέα Μηχανιώνα γεμίζουν από λουόμενους.

Τα δεδομένα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στην Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και να χαράσσει τη στρατηγική της με σεβασμό στο περιβάλλον, ακολουθώντας τους κανόνες της αγοράς, χωρίς να απεμπολεί τον κοινωνικό της χαρακτήρα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και επιτυγχάνοντας κέρδη.

Είμαι βέβαιος πως το περίπτερο αυτό θα προβάλλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τη σημαντική δουλειά που γίνεται. Θα το επισκεφτούν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή, από τους υπεύθυνους του περιπτέρου, καθώς επίσης από το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει.

Δε μένει, λοιπόν, παρά να ευχηθώ σε όλους τα καλύτερα και να απολαύσουμε σε λίγο τη «Γιορτή Νερού», με τη συμμετοχή των παιδιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, τα οποία ευχαριστούμε θερμά για το αξιόλογο αυτό θέαμα που θα μας προσφέρουν.

Σας ευχαριστώ».

Προηγούμενο άρθρο“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΙΣΤΟΡΙΑ” ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ