Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ypes press002
ypes press002

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Σχολικό Συγκρότημα “Ευκλείδης”

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2005, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Καρατάσιο, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Σχολικό Συγκρότημα «Ευκλείδης», στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο, στο Ντεπώ, τον υπουργό συνόδευε επίσης ο  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Καρυοφύλλης Βυζιώτης.

Τον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδη», στην περιοχή Παπαναστασίου, τέλεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ενώ  παρέστησαν  επίσης ο Ειδικός Σύμβουλος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Σούτσας, οι βουλευτές της ΝΔ στην Α´ Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Σπηλιώπουλος και Κώστας Γκιουλέκας, και ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Σταμάτης Καραμανλής.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της σχολικής στέγης στο νομό Θεσσαλονίκης τονίζοντας: «Δίνουμε (στο πλαίσιο του τετραετούς προγράμματος σχολικής στέγης) άμεση προτεραιότητα στη Θεσσαλονίκη, όπου πολλά σχολικά κτίρια παραμένουν σε προβληματική κατάσταση. Σε συνεννόηση με  το Υπουργείο Οικονομίας θα καλυφθούν πλήρως οι παλιές  οικονομικές υποχρεώσεις της νομαρχίας για τη Σχολική Στέγη, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σύντομα τα έργα, και σημαντικός αριθμός νέων σχολείων, άριστα δημιουργημένων, να αρχίσει να λειτουργεί φέτος. Δόθηκε κονδύλι 5.000.000 €   μέσω του ΟΣΚ, έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών 5.000.000 € και τακτική επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας 6.000.000  €  μέσα στο Σεπτέμβριο 2005, για τη σχολική στέγη».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφέρθηκε, επίσης, στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, υπογραμμίζοντας ότι: «Κεντρικός στόχος μας είναι η ποιότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η διαπίστωση σήμερα είναι κοινή: Στα χρόνια που πέρασαν είχαμε συμβιβαστεί με την ήσσονα προσπάθεια και σήμερα υστερούμε εκεί που μπορούσαμε να πρωτοπορούμε».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης απευθυνόμενος στους μαθητές τους ευχήθηκε μία δημιουργική σχολική χρονιά προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει: «Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην προσπάθειά σας. Μια προσπάθεια, που δεν θα κριθεί μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως από τη διάθεση και τη δύναμη ψυχής που καταβάλλει ο καθένας από εσάς για την προσωπική του σταδιοδρομία».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Θ. ΣΤΗΝ 70Η Δ.Ε.Θ.
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ