ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

ypes press002
ypes press002

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, την Τρίτη 19/7/05 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στην τελετή εγκαινίων του συμβολικού μνημείου, το οποίο θεμελιώνεται από κοινού με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, στη νησίδα «Α» του ποταμού Έβρου (Τριεθνές).

Στην εκδήλωση θα παραστούν: η βουλγαρική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών κ. Σολαμόν Πάσι και η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών κ. Κεμάλ Ουνακιτάν.

Το μνημείο είναι ένα «ειδικό ορόσημο» με τη μορφή μεθοριακής πυραμίδας (ύψους 2,5 μέτρων) με χαραγμένους τους αριθμούς και τα σύμβολα του κάθε κράτους. Στην τοποθεσία προβλέπεται να κατασκευασθεί εξάπλευρο βάθρο, διαγωνίου 6 μέτρων και ύψους ενός μέτρου, στο οποίο θα τοποθετηθεί η εν λόγω πυραμίδα προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Επίσης, θα τοποθετηθούν πλακέτες με την εθνική σημαία της κάθε χώρας και επιγραφή στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας με το εξής κείμενο: «Αλληλεγγύη προς μία ενωμένη Ευρώπη».

Τα μέλη των τριών εθνικών αντιπροσωπειών θα συναντηθούν στο Ορμένιο, στις 11:30 το πρωί και από εκεί θα μεταβούν οδικώς στο χώρο των εγκαινίων.

Αμέσως μετά, η Βουλγαρική αντιπροσωπεία θα παραθέσει επίσημο γεύμα στη μεθοριακή πόλη Σβίλεγκραντ.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ 1Ο ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 26/07/2005