ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ” ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Τα λεγόμενα «μικρά» έργα» που πρέπει να γίνουν στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2005, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
 
Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Yπουργό κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., κ. Δημοσθένης Κατσιγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ, καθηγητής κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Τσιότρας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, κ. Σταυρούλα Μπαϊραχτάρη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τσιαρτσιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έγινε μια ουσιαστική σύσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Δημοσθένη Κατσιγιάννη, κατά την οποία παρουσιάστηκαν ιεραρχικά τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Θεσσαλονίκη, από τον Περιφερειάρχη, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο. Θα περιμένουμε, βέβαια, να γίνει και η σχετική  ιεράρχηση από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί θα είναι χρονοδιάγραμμα προδιαγραφών του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., που έχει αποδείξει ότι με ακρίβεια ρολογιού, υλοποιεί τις εξαγγελίες του».

Ο κ. Κατσιγιάννης, από την πλευρά του, τόνισε ότι αυτή η σύσκεψη είχε στόχο την καταγραφή των λεγόμενων μικρών ή μεσαίων έργων που πρέπει να γίνουν στην Θεσσαλονίκη. «Η καταγραφή αυτή θα μεταφερθεί στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Iκανοποιημένοι από την κινητικότητα των αρμοδίων για τα έργα της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν οι κ.κ. Γ. Τσιότρας, Π. Ψωμιάδης και Β. Παπαγεωργόπουλος, οι οποίοι παρέδωσαν στον Γ.Γ. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σχετικά υπομνήματα για έργα όπως η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, οι απαλλοτριώσεις, οι ασφαλτοστρώσεις κ.α.

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Γ. Τσιότρας, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελετών για μια σειρά έργων, προκειμένου αυτά να ενταχθούν στο Δ´ Κ.Π.Σ., ενώ ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδης, εξέφρασε την πεποίθησή ότι κάποια από τα έργα που συζητήθηκαν θα ξεκινήσουν σύντομα. Ενώ από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν σχετικές εξαγγελίες. 

Προηγούμενο άρθροΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Επόμενο άρθροΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ