ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ypes press002
ypes press002

Θα τιμηθούν οι 10 εν ζωή διατελέσαντες Υπουργοί. Ειδική απονομή στον μακροβιότερο ΥΜΑ-Θ κ. Νικόλαο Μάρτη. Θα λειτουργήσει έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με την παρουσία του ΥΜΑ-Θ κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, οργανώνει το Σάββατο (23/04/05) στις 11:00, πανηγυρική εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυσή του.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Χρυσού Ιωβηλαίου του Υπουργείου θα τιμηθούν οι δέκα εν ζωή διατελέσαντες στο ΥΜΑ-Θ Υπουργοί. Ειδική απονομή θα γίνει στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Μάρτη, ως μακροβιότερο Υπουργό. Θα ακολουθήσει δεξίωση και παράλληλη προβολή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ της ΕΤ-3 το οποίο παρουσιάζει την ιστορική φυσιογνωμία και εξέλιξη της περιοχής του Διοικητηρίου.

Στους χώρους του υπουργείου θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό και άλλα εκθέματα από το πολύχρονο έργο και τις δραστηριότητες των διευθύνσεων και των εποπτευόμενων φορέων – οργανισμών του ΥΜΑ-Θ (εικαστικά έργα, βιβλία, αφίσες, χάρτες, προγράμματα κ.α.). Επίσης, μέρος της έκθεσης θα είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική και συγγραφική δραστηριότητα των υπαλλήλων του υπουργείου.

Ο πανηγυρικός εορτασμός του Σαββάτου θα είναι η απαρχή μίας σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2005.

Στη γιορτή έχουν προσκληθεί Μητροπολίτες, τέως Υπουργοί, Βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Πρυτάνεις, στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και το προσωπικό του Υπουργείου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

11:15 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.

11:20 Έναρξη εκδηλώσεων.

11:30 Ομιλία Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη.

11:45 Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους διατελέσαντες Υπουργούς κ.κ. Βασίλειο Ιντζέ, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παπαθεμελή, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, Κωνσταντίνο Τριαρίδη, Φίλιππο Πετσάλνικο, Ιωάννη Μαγκριώτη, Γεώργιο Πασχαλίδη, Χαράλαμπο Καστανίδη.

Ειδική απονομή θα γίνει στον κ. Νικόλαο Μάρτη ως μακροβιότερο Υπουργό.

Αντιφωνήσεις τιμώμενων

12:45 Περιήγηση τιμώμενων με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη, στους χώρους της Έκθεσης.
 
13:00 Δεξίωση στο χώρο του 2ου ορόφου – Γραφείο Υπουργού και παράλληλα προβολή βίντεο – ντοκουμέντων, στην αίθουσα Συσκέψεων του ΥΜΑ-Θ.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ “ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ” ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ