Ο ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ypes press002
ypes press002

Προήδρευσε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης απο τις πλημμύρες. Επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στα Λάβαρα.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2005, μετέβη στο νομό Έβρου, όπου  προήδρευσε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, στο Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδος – Τουρκίας – Βουλγαρίας.
Ο κ. Τσιαρτσιώνης ενημερώθηκε για τις καταστροφές που υπέστη  από τις πλημμύρες η περιοχή των Λαβάρων, για τις μέχρι τώρα ενέργειες του κρατικού μηχανισμού, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί με την  στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Γρηγόρης Τζότζολας, ο Έπαρχος Βορείου Έβρου κ. Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Χατζηαγγέλου, ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Στρατηγός Εμμανουήλ Ξυδερής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Κωνσταντίνος Δρόσος και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Φανή Μπαχαρίδου.
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, αμέσως μετά τη σύσκεψη, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους των Λαβάρων. 
Ακολούθως ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η κατάσταση παραμένει σοβαρή αλλά ελεγχόμενη. Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και συντονισμό νυχθημερόν. Το ηθικό των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές, παρά την καταστροφή που υπέστησαν, είναι υψηλό και υπάρχει άριστη συνεργασία με τις αρχές ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κατάσταση.

Αποδείχθηκε ότι η πρόληψη, με τις ελεγχόμενες πλημμύρες, απέτρεψε τα χειρότερα καθώς σε παρόμοιες συνθήκες κατά το παρελθόν είχαν καταγραφεί πολύ μεγαλύτερες καταστροφές.

Έχουμε ζημιές σε 40 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών από ελεγχόμενες πλημμύρες και άλλα 40 χιλιάδες στρέμματα από υπερχειλίσεις. Παλαιότερα είχαν προκληθεί ζημιές που ξεπερνούσαν τα 200 χιλιάδες στρέμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, συνεχής παρακολούθηση και άριστος  συντονισμός των τοπικών αρχών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να υπάρξει άμεσα οποιαδήποτε παρέμβαση κριθεί αναγκαία για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων ώστε να επουλωθούν το γρηγορότερο οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία ».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Κ. ΚΥΠΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ