ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Κ. ΚΥΠΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2005, δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κύπρο Χρυσοστομίδη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πόλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Τσιαρτσιώνης δήλωσε: «Με πολύ χαρά υποδεχτήκαμε τον κύριο Χρυσοστομίδη σήμερα, όπως με πολύ χαρά υποδεχόμαστε κάθε φορά τους εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν μια πολύ χρήσιμη ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα ζητήματα της Κύπρου. Υπάρχει συνεχή συνεργασία και συμπόρευση με την Κυπριακή Δημοκρατία σε όλους τους τομείς, τόσο στις διμερείς μας σχέσεις, όσο και μέσα από τις ευρωπαϊκές διαδικασίες».

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε: «Ενημέρωσα τον Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και μιλήσαμε επίσης και για τα ειδικά θέματα που απασχολούν το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση. Ευχαριστώ τον Υπουργό που είχε τον καιρό να με δει, Σάββατο πρωί, γιατί δεν υπήρχε άλλος χρόνος και θα χαρώ πολύ να τον δω στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ο κ. Χρυσοστομίδης τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη και περίπλοκη καμπή. Η δική μας πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που να διασφαλίζει μια καλόπιστη πρόοδο και μια προοπτική, που να μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνημένη λύση, έτσι ώστε να γίνει αποδεχτή και από τις δύο κοινότητες, που αποτελούν μαζί τον ένα λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 4/3/2005 ΕΩΣ 7/3/2005
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005