Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

ypes press002
ypes press002

Παρέστη στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και του Βούλγαρου ομολόγου του κ. Nikolay Vassilev

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου καθηγητή Λουκά Ανανίκα, σήμερα το πρωί (21/2/05), μετέβη στον Προμαχώνα, όπου παρέστη στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, μεταξύ των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ελλάδας κ. Μιχάλη Λιάπη και της Βουλγαρίας κ. Nikolay Vassilev (αντιπρόεδρο της βουλγαρικής κυβέρνησης). Το Πρωτόκολλο αφορά θέματα οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Προηγουμένως, το υπουργικό κλιμάκιο, επίσημοι προσκεκλημένοι και δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τον οδικό συνοριακό σταθμό Kulata και το φυλάκιο Προμαχώνα.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ο κ. Τσιαρτσιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή για εμάς τους Βορειοελλαδίτες. Θα ήθελα να συγχαρώ τους δυο Υπουργούς, οι οποίοι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με πρακτική σκέψη και συγκεκριμένες δράσεις, ανοίγουν σήμερα καινούργιους δρόμους κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δρόμους συνεργασίας, δρόμους ευημερίας, δρόμους μιας νέας εποχής για τις δυο χώρες. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στη συνεργασία των δύο χωρών.

Ως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, θέλω να διαβεβαιώσω ότι σήμερα, πράγματι, με την Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, οι δυο Υπουργοί διερμηνεύουν πλήρως τις επιθυμίες των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας για τις νέες συνεργασίες και για το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής. Είναι βέβαιο ότι ιστορικά μας πήρε αρκετό καιρό για να έρθουμε σε αυτή τη θέση, αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά πολύ γρήγορα. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προχωρούμε μπροστά προς όφελος της ευημερίας των πολιτών μας.»

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΚΑ