Ο ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

ypes press002
ypes press002

“Η Δυτική Μακεδονία βγήκε από την απομόνωση”

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2004, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του τμήματος Πολύμυλος – Βέροια (παράκαμψη Καστανιάς) επί της Εγνατίας οδού, το οποίο αμέσως μετά παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για έργο που αλλάζει τα δεδομένα της ακριτικής περιφέρειας, καθώς σηματοδοτεί την άρση της απομόνωσης της Δυτικής Μακεδονίας και θέτει τέρμα στο μαρτύριο των στροφών της Καστανιάς.

«Σήμερα είναι μια πολύ καλή και σημαντική ημέρα για τη Δυτική Μακεδονία, που βγήκε από την οικονομική, γεωγραφική και ψυχολογική απομόνωση. Γενεές επί γενεών την περίμεναν», είπε χαρακτηριστικά ο ΥΜΑ-Θ και πρόσθεσε πως «συνδέθηκε η Κεντρική Μακεδονία με τη Δυτική, ενώ με την ολοκλήρωση της Εγνατίας, από τον Έβρο ως την Ηγουμενίτσα, θα συνδεθεί η Θράκη με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ με τα έργα των κάθετων αξόνων θα συνδεθεί η Βόρεια Ελλάδα και με τις Βαλκανικές χώρες».

Ο ΥΜΑ-Θ, συνεχίζοντας την αναφορά του στα σημαντικά οφέλη που προέκυψαν από την κατασκευή αυτού του έργου, τόνισε: «Οι ελληνικές εταιρίες απέκτησαν τεχνογνωσία, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερα έργα και αυτό είναι η υπεραξία που κερδίσαμε από αυτά, όπως είναι η παράκαμψη της Καστανιάς», υπογράμμισε ο κ. Τσιαρτσιώνης.

Σημειώνεται πως με το συγκεκριμένο έργο, η απόσταση από Πολύμυλο μέχρι Βέροια, μειώνεται αισθητά. Από 45 λεπτά που ήταν μέχρι χτες,  θα γίνεται μόλις σε 15 λεπτά. Η Θεσσαλονίκη θα απέχει από την Κοζάνη μία ώρα και πέντε λεπτά.

Τα εγκαίνια της παράκαμψης της Καστανιάς επί της Εγνατίας οδού πραγματοποίησε, στη γέφυρα Γ12, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γεώργιος Σουφλιάς, παρουσία του ΥΜΑ-Θ κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια, του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Τσιότρα, του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, νομαρχών και δημάρχων από όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης του προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Απόστολου Γούλα, μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και κατοίκων της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EXPO 2008