ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΡΟ 2008

ypes press002
ypes press002
Αμέσως μετά την ψηφοφορία των χωρών – μελών του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (ΒΙΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2004, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Όπως γνωρίζετε, πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η τελική κρίση των χωρών-μελών του ΒΙΕ αναφορικά με την πόλη που θα διοργανώσει την ΕΧΡΟ του 2008. Η Θεσσαλονίκη διεκδίκησε με αξιώσεις, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τη διοργάνωση.

Όσοι εργαστήκαμε για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, δώσαμε τη μάχη της ΕΧΡΟ με αξιοπρέπεια και συστηματικότητα. Επιδιώξαμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας ως προϋπόθεση για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή της πρότασής μας από τις χώρες – μέλη του ΒΙΕ.

Τους τελευταίους εννέα μήνες, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, ως επικεφαλής της διεκδίκησης, έζησα από πρώτο χέρι τις τεράστιες προσπάθειες όλων, όσοι εργαστήκαμε για τον σκοπό αυτό. Χωρίς να θέλω να μειώσω το έργο και τη συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα στους εννέα αυτούς μήνες επιταχύναμε ρυθμούς, καλύψαμε κενά και παραλείψεις, κινητοποιήσαμε το σύνολο της δυναμικής του τόπου. Εργαστήκαμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε τόσο τις απαιτούμενες υποδομές, όσο και για να ενημερώσουμε πλήρως για την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης όλα τα μέλη του ΒΙΕ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για τη μάχη που δώσαμε, όλοι οι Θεσσαλονικείς, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι. Κερδίσαμε όλες τις εντυπώσεις. Παρά το αποτέλεσμα, προχωρούμε αταλάντευτα στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Όλες οι υποδομές για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί ενώπιον των πολιτών της Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. 

Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ξεκαθαρίσαμε ότι για τη νέα διακυβέρνηση η διεκδίκηση της ΕΧΡΟ από την Θεσσαλονίκη δεν ήταν μια αποσπασματική κίνηση. Ήταν, αντίθετα, δράση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής. Μιας πολιτικής που δίνει επιτέλους έμφαση στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, στην ελληνική περιφέρεια. Μιας πολιτικής που εξασφαλίζει τους όρους σταθερά υψηλής ανάπτυξης με απτά αποτελέσματα για ολόκληρη τη χώρα και για όλους τους πολίτες.

Με τα έργα πνοής που ήδη προωθούμε – έργα που εδώ και χρόνια οι πολίτες της πόλης άκουγαν να εξαγγέλλονται, αλλά ποτέ δεν έβλεπαν – η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το ρόλο που της αρμόζει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, με βάση το νέο, σύγχρονο, διεθνές πρόσωπο της Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα, είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε εκ νέου υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ του 2012. Και αυτή τη φορά, αξιοποιώντας τις εμπειρίες που ήδη έχουμε αποκτήσει και τις υποδομές που ετοιμάζουμε, η Θεσσαλονίκη ξεκινά από πολύ καλύτερη αφετηρία.

Μαζί με τις ευχαριστίες μου στους πολλούς συντελεστές αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειες και οι κόποι τους θα επενδυθούν στο ακέραιο σε αυτή τη νέα διαδρομή που εγκαινιάζουμε σήμερα για την Θεσσαλονίκη».  

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΧΡΟ 2008
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ