ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 40 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ypes press002
ypes press002

Περισσότεροι από 40 Δήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ρουμανίας, παρευρέθησαν σήμερα το πρωί (17-9-2004) στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένοι του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης και ο γενικός γραμματέας, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, οι οποίοι τους καλωσόρισαν στη Θεσσαλονίκη και το υπουργείο.

Οι Ρουμάνοι επισκέπτες ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις προσπάθειες της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση της παγκόσμιας έκθεσης ΕΧΡΟ του 2008, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιαρτσιώνης, «θα θέσει την ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα των γεωργικών της προϊόντων στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος».

«Ελπίζουμε, μια από τις επόμενες επίσημες επισκέψεις σας στην Θεσσαλονίκη να είναι με αφορμή τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ», πρόσθεσε ο κ. Ανανίκας, ζητώντας τη στήριξη της Ρουμανίας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Αναφερόμενοι στην ενταξιακή πορεία της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κύριοι Τσιαρτσιώνης και Ανανίκας επισήμαναν τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες αυτές και τόνισαν ότι οι δύο λαοί είναι αδέλφια, σε μια κοινή πορεία, την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θεωρώ ότι αυτό που έρχεται για την περιοχή μας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ζούμε. Φαίνεται ότι τα δύσκολα χρόνια έχουν περάσει. Στο μέλλον, θα πρέπει, αγκαλιασμένοι, να χτίσουμε πάνω στη διαφορετικότητα των πολιτισμών μας. Αυτή η διαφορετικότητα είναι ο πλούτος μας στην περιοχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της ρουμανικής αποστολής, κυβερνήτης της Περιφέρειας Crayova, Calin Ion, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ρουμανίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άριστη διμερής συνεργασία θα συνεχιστεί.
 

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΚΕΡΔΟΣ’ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 69η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΡΙΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΟΥΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ