ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΑ-Θ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

ypes press002
ypes press002

Εγκαίνια έκθεσης του Θωμά Σαμπανόπουλου από τον ΥΜΑ-Θ Χάρη Καστανίδη

Την έκθεση του 9χρονου Θωμά Σαμπανόπουλου εγκαινίασε την Κυριακή 1-2-2004, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Χάρης Καστανίδης. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο Περίπτερο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη ΔΕΘ (Πύλη ΧΑΝΘ). Η έκθεση που φέρει τίτλο “Άρχεται Αγών” περιλαμβάνει 42 έργα αφιερωμένα στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Ο ΥΜΑ-Θ χαρακτήρισε την θεματολογία της έκθεσης επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η χώρα φιλοδοξεί μέσα στο 2004 να διοργανώσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναφερόμενος στο ταλέντο του Θωμά Σαμπανόπουλου ο Υπουργός το χαρακτήρισε λαμπρό και πηγαίο που με ικανότητα, απόλυτη αρμονία, δωρική λιτότητα και καθαρότητα χρωμάτων απεικονίζει τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή τους αθλητές.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην έκθεση που θα κάνει όταν θα είναι 15 χρονών θα έχει να αποδώσει εξίσου σημαντικά θέματα με όλη την ωριμότητα που θα ταιριάζει στην ηλικία των 15 χρόνων και όταν πια θα φτάσει στα 30 ίσως θα είναι ο ίδιος ένας πρωταθλητής ολυμπιακών διαστάσεων στη ζωγραφική που θα τιμά διεθνώς τη χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω την υπόδειξη ότι κάθε ένας από αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν θα έπρεπε να βοηθήσουν στην ανάδειξη ενός πηγαίου ταλέντου, όπως είναι ο Θωμάς, για να τον δούμε πραγματικά έναν ολυμπιακών προδιαγραφών πρωταθλητή στη ζωγραφική που τιμά τη χώρα και ανοίγει νέους ορίζοντες σε μια από τις εξαιρετικές και πιο σημαντικές εικαστικές τέχνες. Θέλω να του ευχηθώ να είναι πάντα καλά και ο χρωστήρας του να αποδειχθεί ότι είναι μαγικός. Καλή επιτυχία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Η έκθεση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης θα διαρκέσει μέχρι της 29 Φεβρουαρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 -15:00 και 18:00 -21:00.

Προηγούμενο άρθροΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΡΟ 2008 ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΑ-Θ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΕ ΜΜΕ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ