Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου παρατείνεται η έκθεση τέχνης “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”

ypes press002
ypes press002

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Το έντονο ενδιαφέρον από μεμονωμένους επισκέπτες αλλά και πολλά σχολεία να επισκεφθούν την έκθεση τέχνης που φιλοξενείται στο Διοικητήριο με θέμα: “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”, είχε ως αποτέλεσμα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να εξασφαλίσει την παράταση της έκθεσης μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

Όσοι επιθυμούν να θαυμάσουν από κοντά τα 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά (15 έργα μεταλλοτεχνίας και τα 3 έργα κεραμικής), που εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, μπορούν να συνεχίσουν να καλούν στα τηλέφωνα 2313 501332-369-305-420, προκειμένου να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο ιστορικό κτίριο του ΥΜΑΘ.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι οι εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00-14.00 και 17.00-20.00

Σάββατο-Κυριακή: 10.00-14.00

Υπενθυμίζεται πως έχει ληφθεί πρόνοια για παρουσίαση των εκθεμάτων σε οργανωμένες ομάδες κοινού.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η “συμβολή” του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης. Μέσω των εκθεμάτων καταγράφεται και η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο Άγιος με τους κατοίκους της πόλης, καθώς και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΣτη Νάουσα εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα “Η Ελληνίδα στον πόλεμο”
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για την εκδήλωση – παρουσίαση του προγράμματος “Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων προώθησης στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς -Παραδοσιακών τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και στη Θράκη” με διακριτικό τίτλο “ΠΑΡΑΓΩ”